Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Noves actuacions per protegir el lledoner monumental de Can Calet

06/06/2023

Les properes mesures se centren en la revitalització de l'arbre mitjançant "mulch" i bioestimulants

El lledoner de Can Calet serà objecte d'actuacions de revitalització, de poda i de millora de la seguretat per protegir l'arbre i el seu entorn, a més de garantir la seva supervivència. Aquest lledoner s'inclou en el catàleg d'arbres protegits de les Franqueses.

Recentment, s'ha fet una revisió de l'estat fisiològic, mecànic i de risc del lledoner de Can Calet, en el qual s'ha notat una millora respecte de l'última anàlisi, feta el 2020.

Les mesures es poden agrupar en dues línies. Les accions més importants són de recuperació i d'enfortiment de l'arbre amb l'aportació de "mulch"(matèria vegetal triturada) i de bioestimulants, com el purí d'ortiga, per aportar-hi vitalitat. També es continuarà treballant per prevenir i per retirar fongs de la superfície. Després es duran a terme un seguit de podes per millorar-ne la seguretat, retirant les branques seques, i per mantenir-ne una estètica natural.

Els principals progressos, respecte el 2020, han estat en la seguretat, gràcies als puntals que subjecten el tronc i que aporten estabilitat i força a l'estructura, disminuint el risc que tombi; en la reducció de fongs i, en l'augment de fusta bona en un dels flancs del coll de l'arbre.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Lledoner de Can Calet
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/02/2024 a les 14:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)