Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Generalitat obre una convocatòria d'ajudes per retirar amiant de les cobertes i instal·lar-hi plaques fotovoltaiques

02/06/2023

Aquestes subvencions van dirigides, per primer cop, tant a empreses com a particulars

La Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria d'ajuts destinats a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant i a instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades. Per primer cop, a més de particulars i comunitats de veïnatge, les empreses també poden accedir a aquesta subvenció. El termini per presentar les sol·licituds és fins al 25 de juliol de 2023.

Tenint en compte les dues línies d'acció, es destinen 40 milions d'euros als ajuts dirigits a les empreses amb edificis on es desenvolupin o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica i uns 10 milions d'euros a les ajudes per als habitatges o comunitats de veïnatge de persones particulars.

Per demanar aquest ajut i consultar les bases reguladores podeu seguir aquest enllaç.

Aquesta convocatòria forma part del programa Amiant per plaques, que impulsa la Generalitat en el marc del Pla nacional per a l'erradicació de l'amiant a Catalunya. L'amiant és un material que va ser molt utilitzat en les construccions durant el segle passat per ser un material econòmic i abundant, però s'ha comprovat que l'amiant allibera microfibres que poden provocar malalties greus, com càncer, asbestosi i mesotelioma maligne. Per aquest motiu, des del 2002 està prohibit fabricar, usar o comercialitzar materials que en continguin i recomana que es retiri de les construccions.

Arxivat a: Ajuntament
Amiant
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)