Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La nau de tallers del Viver d'empreses disposarà de plaques fotovoltaiques

25/05/2023

L'Ajuntament està realitzant un estudi per a la implementació d'energies renovables als equipaments municipals

La nau de tallers del Viver d'Empreses comptarà, en breu, amb una instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada. Aquest sistema d'abastiment d'electricitat a través de la captació solar permetrà subministrar d'energia neta la nau i altres instal·lacions municipals en un radi de 2 km.

Per posar les plaques es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona que, a través del programa sectorial per fer front a l'emergència climàtica, hi aporta 25.000 euros.

A finals de 2022 l'Ajuntament va aprovar un pla amb quatre eixos per reduir la petjada mediambiental i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum i la generació d'energia neta als equipaments municipals és un d'aquests eixos conjuntament amb la implementació de tecnologia LED a l'enllumenat públic, l'eficiència energètica als equipaments municipals i la implantació de punts de càrrega per a cotxes elèctrics.

Durant els darrers anys s'han realitzat diverses actuacions per a que el municipi sigui eficient i net energèticament. Amb aquesta premissa funcionen la pèrgola de la plaça de l'Espolsada, preparada per donar servei energètic a diversos equipaments propers com l'Espai Can Prat, l'Escola Bressol Municipal Cavall Fort o el Casal Cultural de Corró d'Avall; el projecte per transformar el Centre de Formació d'Adults en un edifici autosuficient amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció; el sistema de pous canadencs de l'Aula de Natura del Parc del Falgar que aprofita l'energia geotèrmica per regular la temperatura a l'edifici durant tot l'any i, la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics iniciada a finals de 2022 amb la primera illa al Complex Esportiu Municipal. Ara, s'està realitzant un estudi que permeti conèixer els consums reals dels equipaments municipals i implementar en un futur energies renovables per a l'autoconsum. Les primeres estimacions proposen dotar de plaques fotovoltaiques a 5 edificis que generin energia per compartir amb altres equipaments.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Nau taller del Viver d'Empreses 01
Nau taller del Viver d'Empreses 02
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)