Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Restriccions per la situació d'excepcionalitat per sequera

03/05/2023

Nou ban de l'alcalde de les Franqueses amb les mesures d’obligat compliment mentre es mantingui aquesta excepcionalitat

Les Franqueses decreta les mesures per aplicar durant la situació d'excepcionalitat hidrològica per sequera i ho fa a través d'un ban de l'alcalde. Atesa aquesta situació, i seguint el Pla Especial d’Actuació en Situació d’Alerta i d’Eventual Sequera, es decreten les mesures d’obligat compliment mentre es mantingui aquesta excepcionalitat. L’incompliment de les mateixes pot ser sancionat amb multes de fins a 900 euros.

Les mesures són les següents:

CONSUM D’AIGUA
El volum total d’aigua que entri als dipòsits municipals no pot superar els 230 litres per habitant i dia, incloent-hi les activitats econòmiques i comercials.

FONTS ORNAMENTALS
Resta prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals; llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte que facin de suport vital a la vida aquàtica.

REG
Prohibit regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte per regs de supervivència amb l’ús de regadora o gota a gota de les 20 a les 8 h. També està prohibit el reg de la gespa excepte a les superfícies destinades a la pràctica esportiva federada, sense superar els 450 m3/ha/mes.
La prohibició de reg no afecta a les aigües recollides de la pluja ni a les regenerades de depuradora.

NETEJA DE CARRERS I DE MOBILIARI URBÀ
Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrer, de clavegueram, de paviments, de façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o per a la seguretat viària.

ELIMINACIÓ DE POLS EN L’AIRE
Es prohibeix la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i de matèria en suspensió a l’aire.

GRANGES
L’ús de l’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per a l’abeurament i la neteja dels animals i del recinte. En el cas de la neteja del recinte, només en les quantitats imprescindibles per garantir les condicions sanitàries.

NETEJA DE VEHICLES
Es permet la neteja de vehicles en establiments comercials especialitzats que comptin amb sistemes de recirculació d’aigua. Fora d’aquests establiments, només es poden netejar vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula amb galleda i esponja.

OMPLIR PISCINES
L’ús d’aigua potable per omplir piscines queda limitat al reompliment parcial de piscines amb sistemes de recirculació d’aigua en les quantitats indispensable per garantir la qualitat sanitària de l’aigua i en centres educatius l’ompliment parcial o complet de piscines desmuntable de menys de 500 litres.

Arxivat a: Ajuntament
Situació d'excepcionalitat per sequera
20230502_Publicació_Ban_BAN SEQUERA

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 28/11/2023 a les 14:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)