Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Aula de Natura, seleccionada als premis dels col·legis d’arquitectes de l’Estat

24/04/2023

Destaquen el seu vessant sostenible tant en la construcció com en el manteniment de l’edifici

L’Aula de Natura, situada al Parc del Falgar i la Verneda, ha estat seleccionada als premis d’arquitectura que organitza el Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes de l’Estat. L’edifici, dissenyat per Àngels Castellarnau i Josep Bunyesc, destaca pel seu vessant sostenible tingut en compte tant a l’hora de construir-lo com de planificar el seu manteniment posterior des dels paràmetres medi ambientals.

L’edifici de l’Aula de Natura s’ha concebut per integrar-se en l’entorn. Les parets són de fusta, excepte la que hi ha al sud, que està formada per un mur Trombe, una construcció feta amb terra compactada extreta de la mateixa zona per aconseguir un efecte aïllant que generi una temperatura estable tant a l’estiu com a l’hivern. Hi ha altres elements que converteixen l’Aula de Natura en un a edifici energèticament sostenible i autosuficient com la instal·lació de 18 plaques fotovoltaiques i la construcció de pous canadencs per generar un sistema geotèrmic, filtrar aire de l’exterior i aconseguir fluxos freds o calents depenent de l’època de l’any.

En aquesta primera selecció del premi d’arquitectes es valora positivament tant els materials, que a banda de ser naturals també s’ha tingut en compte que siguin procedents de productors locals, com el funcionament bioclimàtic amb què s’ha concebut. A més, els arquitectes destaquen que aquest equipament servirà per fer divulgació de la gestió ecològica i de l’aigua. Amb tot, conclouen que «l’edifici pretén ser un model d’edificació pública de baix impacte ambiental i que en la construcció s’ha fet un potent exercici d’economia circular».

Els finalistes del premi es donaran a conèixer durant el mes de maig i els guanyadors al juny.

Arxivat a: Ajuntament
Aula de Natura
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 08:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)