Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Art i tallers per reflexionar sobre el canvi climàtic i l’ús de l’aigua

04/04/2023

«La Llavor» i «Mar viva», dues mostres que es poden visitar al Parc del Falgar i cada cap de setmana tallers per a tothom

L’Aula de Natura, situada al Parc del Falgar, ha obert les portes aquest cap de setmana per acollir l’exposició col·lectiva «La Llavor», una mostra comissariada per l’artista Núria Vila i que té com a objectiu generar reflexió sobre el canvi climàtic. I és que al llarg del mes de març hi ha hagut dues dates importants sobre aquest tema: el Dia Mundial de l’Aigua (el 22 de març) i el Dia Mundial del Clima (26 de març). És en aquest sentit, que també al Parc del Falgar s’ha inaugurat aquest dissabte la mostra «Operació Aigua» del grup Agbar, una iniciativa per conscienciar sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquests tenen en el medi natural.

La inauguració de les dues mostres s’ha fet aquest dissabte amb matí amb l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé; la gerent d’Agbar, Berta Trillo; i l’artista Núria Vila. Al llarg de l’acte, l’alcalde ha recordat que un indret on hi havia activitat d’àrids i una planta de formigó s’ha reconvertit, mitjançant un procés de participació, en un espai natural inclòs dins de la Xarxa Natura 2000. «Aquests dies només es veurà el 10 o el 15 per cent del que ha de ser. Avui comencem a caminar. Estem preparant el projecte perquè tot comenci a funcionar. Per tant, mai cap pas enrere, sempre un pas endavant», ha dit Colomé. L’alcalde també ha recordat que el Parc del Falgar i la Verneda és un dels projectes més emblemàtics de la seva trajectòria com a representant municipal, i també ha aprofitat per recordar el canvi tan important que ha viscut el riu Congost perquè els ajuntaments han pres consciència de la importància de la seva protecció. Amb tot, Colomé ha afirmat que el Parc del Falgar i la Verneda serà un referent quan l’Aula de Natura ja estigui a ple rendiment.

Així «La Llavor» neix amb la voluntat de simbolitzar l’inici d’on creix un gran projecte que començarà a donar els seus fruits en els propers mesos. L’exposició s’inicia amb una llavor de la ceramista Montserrat Carafí, seguida de l’escultura de llum teixida de l’artista colombiana, Sylvia Sánchez, que ens recorda l'evanescència de les coses. Audiovisuals de Greenpeace, Agbar, Chipotle Foundation, BBK i LLYC, i Dvein i Hamill Industries ens fan viatjar, a través d’imatges de gran bellesa i significat, pel present i futur de les noves generacions. Il·lustracions de diversos/es artistes nacionals i internacionals (Blanca Martí, Gala Pont, Genie Espinosa, Júlia Solans, Lara Costafreda, Marc Girbau, Montse Galbany i Verónica Fuerte) dibuixen el recorregut i presenten el contingut del futur Parc d’Acció Climàtica del Falgar: l’Era de l’Antropocè, els Serveis Ecosistèmics, “Pensa en global, actua en local”, etc. I també es compta amb la participació de l’escriptor i poeta vallesà, Esteve Plantada, que amb els seus textos explica el relat de l’exposició i culmina amb un poema sobre l’aigua.

«La Llavor» es podrà visitar durant tot els caps de setmana fins l'11 de juny. I cada cap de setmana es poden realitzar tallers entre les 11.30 i les 13.30 h:

 • Dissabte 1 d'abril "Confeccionem un mandala de llavors"
 • Diumenge 2 d'abril "Fem una menjadora d'ocells"
 • Dissabte 8 d'abril "El joc de la llavor"
 • Diumenge 9 d'abril "Vine a la Pàsqua creativa. Un ou d'idees"
 • Dissabte 15 d'abril "Un ambientador únic"
 • Diumenge 16 d'abril "Fem fang al parc"
 • Dissabte 22 d'abril "Un collage de Sant Jordi"
 • Diumenge 23 d'abril "Pedres que expliquen històries" 
 • Dissabte 29 d'abril "Netejador facial"
 • Diumenge 30 d'abril "Una paleta de colors"
 • Dissabte 6 de maig: "Petit tresor d'herbes"
 • Diumenge 7 de maig: "Personalitza una bossa de cotó"
 • Dissabte 13 de maig: "Fem una menjadors d'ocells"
 • Diumenge 14 de maig: "El joc de la llavor"
 • Dissabte 20 de maig: "Receptes saludables"
 • Diumenge 21 de maig: "Netejador facial"
 • Dissabte 27 de maig: "Fem clauers de tronquets"
 • Diumenge 28 de maig: "Decorem un marc de fotos"

Paral·lelament, a prop de l'espai de jocs, les persones que passegin pel parc també podran veure la mostra "Mar viva" de l'Agència Catalana de Residus els dies 29 i 30 d'abril i 6 i 7 de maig.

Excepcionalment, el dissabte 29 d'abril, l'exposició "La llavor" romandrà oberta d'11 a 15 h.

L'objectiu d'aquesta primera acció a l'Aula de Natura, on també s’han fet tallers amb elements naturals, és utilitzar els nostres recursos i capacitats per bolcar-nos per una causa d’interès global i exercir una influència positiva en defensa de la conservació del nostre planeta.

Arxivat a: Ajuntament
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Obertura Aula de Natura
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/06/2023 a les 15:03h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)