Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses enllesteix el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire

22/03/2023

L'horitzó de desenvolupament del pla és el 2026

Les Franqueses ja disposa d'un Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire (PMQA). Aquest document és l'eina de la que disposa l'Ajuntament, a partir d'ara per millorar la qualitat de l'aire des d'un punt de vista transversal, ampli i adaptat a la capacitat d'actuació del municipi amb l'objectiu de revertir de manera positiva la salut de les persones i la qualitat mediambiental. El pla preveu 6 grans eixos d'accions a realitzar fins al 2026:

  • Mesures de reducció de les emissions derivades de la mobilitat
  • Mesures de reducció de les emissions derivades dels sectors productius
  • Mesures de reducció de les emissions municipals
  • Criteris de qualitat de l’aire en el planejament local
  • Mesures de divulgació i sensibilització ciutadana
  • Mesures de gestió i seguiment de la qualitat de l’aire

El PMQA s'ha realitzat amb el suport econòmic i l'assessorament de l'Oficina Tècnica d'Avaluació Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona i i amb la col·laboració de l'Oficina Tècnica de Plans de Millora de la Generalitat de Catalunya. Per tal d'elaborar el pla s'ha realitzat una anàlisi de la qualitat de l'aire del municipi; s'ha creat un inventari d'emissions pels diferents sectors; s'han establerts els objectius de reducció de les emissions en consonància amb la normativa vigent a Catalunya i els diversos acords internacionals sobre el tema i, finalment, s'ha elaborat la proposta d'accions concretes per assolir la reducció d'emissions compromeses. La diagnosi per a l'elaboració del PMQA també ha tingut en compte les característiques sociodemogràfiques, de mobilitat, econòmiques i climàtiques de les Franqueses i l'impacte que la qualitat de l'aire té sobre la seva població.

Arxivat a: Ajuntament
Cel
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/11/2023 a les 14:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)