Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"La Llavor" és l'exposició amb què obre l'Aula de Natura aquest dissabte

22/03/2023

Paral·lelament, les persones que passegin pel Parc del Falgar i la Verneda també podran veure la mostra "Operació Aigua" del grup Agbar

Durant el mes de març se celebren el Dia Mundial de l'Aigua (el 22 de marc) i el Dia Mundial del Clima (el 26 de març) i, aquest any, a les Franqueses del Vallès els commemorem refermant el nostre compromís amb l'acció climàtica. Amb aquesta voluntat, el proper 25 de març, obrim al públic la sala d'exposicions de l'Aula de Natura del Parc del Falgar i la Verneda, un edifici bioclimàtic pensat per fer interpretació i divulgació de l'entorn natural. La presentació d'aquest espai serà el dissabte, a les 11.30 h, amb l'alcalde, Francesc Colomé; la gerent d'Agbar al Vallès Oriental, Berta Trillo i, la comissària de l'exposició "La Llavor", Núria Vila. 

El Parc del Falgar i la Verneda és un parc públic amb un ús social intens que forma part de la Xarxa Natura 2000, una xarxa europea d'espais naturals que té com a objectiu la protecció i la conservació dels hàbitats naturals i de les espècies. En aquest àrea verda es treballa per equilibrar l’entorn natural, per tenir cura de l’ecosistema i, sobretot, per ser part activa del món que volem. En aquest espai únic, s’hi ha recuperat espècies, naturalitzat l’entorn i s’hi està creant un Parc d’Acció Climàtica.

La sala d'exposicions de l'Aula de Natura obre les seves portes amb la mostra "La Llavor" que es podrà visitar durant tot els caps de setmana del 25 i 26 de març; i 1 i 2; 8 i 9; i 15 i 16 d'abril. Aquesta mostra pretén ser una petita representació del que serà el futur Parc d’Acció Climàtica del Falgar. Un refugi de coneixement i d'actituds rellevants en relació amb el manteniment dels ecosistemes, de la biodiversitat i del canvi climàtic.

L’exposició s’inicia amb una llavor de la ceramista Montserrat Carafí, seguida de l’escultura de llum teixida de l’artista colombiana, Sylvia Sánchez, que ens recorda l'evanescència de les coses. Audiovisuals de Greenpeace, Agbar, Chipotle Foundation, BBK i LLYC, i Dvein i Hamill Industries ens fan viatjar, a través d’imatges de gran bellesa i significat, pel present i futur de les noves generacions. Il·lustracions de diversos/es artistes nacionals i internacionals (Blanca Martí, Gala Pont, Genie Espinosa, Júlia Solans, Lara Costafreda, Marc Girbau, Montse Galbany i Verónica Fuerte) dibuixen el recorregut i presenten el contingut del futur Parc d’Acció Climàtica del Falgar: l’Era de l’Antropocè, els Serveis Ecosistèmics, “Pensa en global, actua en local”, etc. I també es compta amb la participació de l’escriptor i poeta vallesà, Esteve Plantada, que amb els seus textos explica el relat de l’exposició i culmina amb un poema sobre l’aigua.

També hi ha un espai amb interactius que permetran jugar i descobrir què significa l’aigua per a cada persona i comunitat. 

I, en paral·lel, també es compta amb un conjunt de tallers per a infants i grans de la mà de Montserrat Carafí amb la seva proposta de crear “Dorogandos” per potenciar la concentració i la relaxació, jugant amb fang i connectant amb tota l’energia que conté la terra en una esfera…; Agbar i l’activitat “Coneixes l’aigua que beus” presenten dades reveladores sobre l’aigua i el seu consum; amb Silvia Iruela tenim l’oportunitat de pintar un mural en viu amb motius del canvi climàtic i, finalment, descobrim el "land art" (o art natura) amb Vanessa Garcia, utilitzant com a matèria primera per a les creacions artístiques la pròpia terra i el medi ambient. Entre d’altres coses i sorpreses.

HORARIS TALLERS (25 i 26 de març)

Dissabte

  • De 12.30 a 15 30 hores: Dorogandos (bombes de llavors).
  • De 12.30 a 14.30 i de 16 a 18 hores: mural col·laboratiu.
  • De 16 a 18 hores: Descobreix com pinta l'aigua.

Diumenge

  • D'11 a 14 hores: Coneixes l'aigua que beus?
  • D'11.30 a 14.30 hores: Dorogandos (bombes de llavors).
  • D'11.30 a 13.30 hores: Descobreix com pinta l'aigua. 

A “La Llavor” i al futur Parc d’Acció Climàtica del Falgar es podrà connectar amb la natura, entendre-la, jugar i experimentar. I, alhora, sentir un fort desig de pertànyer a aquest espai natural, un “oasi” enmig de polígons i zones urbanitzades.

Paral·lelament, a prop de l'espai de jocs, les persones que passegin pel parc podran veure la mostra "Operació aigua", una iniciativa d’Agbar per conscienciar sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquests tenen en el medi natural.

L'objectiu d'aquesta primera acció a l'Aula de Natura és utilitzar els nostres recursos i capacitats per bolcar-nos per una causa d’interès global i exercir una influència positiva en defensa de la conservació del nostre planeta.

 

Arxivat a: Ajuntament
Parc del Falgar i la Verneda
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/05/2023 a les 18:37h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)