Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Una vintena d'alumnes de l'Escola Colors proposa més espais de joc a la plaça Major de Bellavista

21/03/2023

L'alumnat de l'Escola Colors visita l'Ajuntament i fa propostes durant una simulació del ple municipal

L'alumnat de 3r de Primària de l'Escola Colors proposa més espais de joc a la plaça Major de Bellavista durant la seva visita a l'Ajuntament de les Franqueses. També han tingut l'oportunitat de conèixer millor l'edifici de l'Ajuntament i la seva història, inclús han baixat a veure l'Arxiu Municipal.

Al voltant de les deu, una vintena d'alumnes de tercer de Primària ja era llesta a la plaça de l'Ajuntament per començar la visita. Precisament a la plaça és on han començat la ruta. Allà han conegut el passat de l'edifici de l'Ajuntament i el significat dels monuments i escultures que hi ha a la plaça. Tot seguit, han entrat dins la recepció de l'Ajuntament a conèixer més de prop als tres gegants del municipi. Els ha fet molta il·lusió conèixer que el gegant Miquelet és un estudiant de Bellavista com ells i com elles. A continuació, el grup ha tingut l'oportunitat de baixar a l'Arxiu Municipal, primer cop que es reprèn aquesta part de la visita a l'Ajuntament des de la pandèmia. L'alumnat ha quedat sorprès de saber que el document més antic que hi ha a l'arxiu data del 1785.

La visita ha seguit al primer pis, on l'alcalde, Francesc Colomé, ha rebut als insfants en el seu despatx. L'alcalde els ha explicat algunes curiositats del municipi de les Franqueses i dels cinc pobles que el conformen. Un dels moments que agrada més als infants de la visita a l'Ajuntament és poder passar la porta centenària que uneix el despatx de l'alcalde i la sala de plens.

A la sala de plens és on la visita és fa més participativa, especialment durant el que ha estat una simulació del ple municipal. En aquest ple l'alumnat han fet propostes de millora per la plaça Major de Bellavista. S'han fet un total de setze propostes, de les que tres han passat a la ronda de votacions. Les propostes a triar han estat: remodelar la plaça amb petites millores, fer una plaça amb més espais de jocs pels infants i amb més arbres per tenir ombra o, deixar la plaça tal com està afegint-hi espais més tranquils. Finalment, i per un sol vot de marge, la votació l'ha guanyat la segona opció. És a dir, la proposta de millora dels alumnes de 3r de Primària de l'Escola Colors per a la plaça Major de Bellavista és incorporar més espais de jocs i més zones d'ombra.

Arxivat a: Ajuntament
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Visita a l'Ajuntament de 3r de Primària de l'Escola Colors - Març 2023
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/05/2023 a les 14:54h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)