Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, candidata a Vila Europea de l’Esport 2024

03/03/2023

Una delegació de l’ACES Europe visitarà el municipi la setmana vinent

Les Franqueses ha estat escollida com a candidata a Vila Europea de l’Esport 2024. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees, l’ACES Europe, amb l’objectiu de reconèixer la feina que es fa a diferents punts d’Europa desenvolupant projectes esportius seguint els principis de responsabilitat i ètica, tenint compte que l’esport és factor de millora de qualitat de vida, de benestar físic i emocional, i un mecanisme importantíssim per generar cohesió social.

L’ACES ha acceptat la candidatura de les Franqueses i la setmana vinent una delegació de l’associació visitarà el municipi per visitar les instal·lacions esportives i conèixer més profundament els projectes esportius que s’impulsen des d’aquí. Una vegada feta la valoració, la previsió és que es designi la vila finalista el mes d’octubre, com a molt tard.

Les Franqueses del Vallès treballa en el foment de l’esport com a eina per promoure el benestar físic i emocional, però també com a element indispensable en la cohesió social. Seguint aquesta premissa, s’han generat polítiques municipals per dissenyar un municipi per fer-ho possible. Actualment hi ha més de quaranta entitats de diferents esports; des del futbol o l’handbol al pàdel o el ciclisme passant pel tir amb arc o el twirling. Esports variats per a una societat plural que ha estat capaç de conviure i fer créixer el vessant més esportiu. Aquest creixement ha anat en paral·lel amb un desplegament d’un seguit d’equipaments que permès la seva pràctica. Actualment, les Franqueses disposa de dos pavellons municipals, tres camps de futbol 11 i dos de futbol 7, i una zona esportiva municipal de ciclisme, una piscina, pistes de tennis i pàdel,...

Amb aquesta política esportiva municipal, les Franqueses també dona compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 promoguda per les Nacions Unides. I és que mitjançant l’esport es promou una vida saludable, es treballen oportunitats d’aprenentatge sense distincions,...

Amb tot, la setmana vinent les Franqueses farà la presentació de la seva candidatura per esdevenir la Vila Europea de l’Esport 2024 davant de la delegació de l’ACES Europe.

Arxivat a: Ajuntament, Esports
Candidatura Vila Europea de l'Esport
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)