Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Plataforma única a la carretera de Cànoves a Corró d'Amunt per pacificar el trànsit

15/02/2023

Personal tècnic de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament presenten el projecte al veïnat

El veïnat de Corró d'Amunt han conegut aquesta setmana els detalls de l'actuació per pacificar el trànsit dins els nucli urbà del poble. Personal tècnic de la Diputació de Barcelona i de l'Ajuntament han presentat el projecte a les Antigues Escoles de Corró d'Amunt. El tram afectat comprèn des del Pk 5,5 i 8,2 de la Carretera de Cànoves (BV5151). L'objectiu és millorar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants, solucionant el problema de manca o estretor de les voreres i de passos segurs per creuar. També, pacificar el trànsit implementant elements reductors de velocitats que, en un futur, podrien incloure la semaforització dels dos extrems del nucli urbà. Les feines suposen un cost total de 351.133,30€, cofinançats al 50% entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, titular de la carretera.

El projecte defineix tres trams d'actuació. El primer en la zona davant l'església de Sant Mamet on se senyalitza l'espai d'aturada dels autobusos a banda i banda i on es mantenen els dos carrils per a vehicles. En aquest tram s'eleva la cota de la calçada fins a les façanes existents, es crea una zona de recollida d'aigües pluvials als laterals i s'eliminen arbres i escocells que no permeten comptar amb una vorera prou àmplia. Les actuacions són integrals en els trams des de l'església de Sant Mamet al restaurant les Quatre Llunes i a la plaça de la Sagrera (2n i 3r tram). Aquests dos trams, en ser més estrets, es plantegen amb només un carril de circulació per a vehicles vehicles amb pas alternatiu i com un espai amb plataforma única. D'aquesta manera no se segregarà la circulació de vehicles i de vianants, amb prioritat de pas dels segons. Per últim, l'actuació a la plaça de la Sagrera se segueixen els mateixos paràmetres de reforma i, a més a més, es trasllada la zona de recollida d'escombraries i es una zona d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

A grans trets les accions d'aquesta reforma contemplen la creació d'una plataforma única en els trams estrets amb paviment de dos colors i una zona amb paviment d'advertència rugós; la renovació de la senyalització vertical i horitzontal; la substitució del mobiliari urbà; la substitució d'escocells i la plantació de roures australians i ginkgos en els trams més amplis, eliminant-los dels trams més estrets per permetre amplitud a la zona de vianants i plantant-ne de nous en les zones que ho permetin; el canvi de l'enllumenat per sistemes més sostenibles i de baixa intensitat i, també s'aprofitarà per netejar el sistema de clavegueram i per soterrar les línies elèctriques.

Les obres s'iniciaran a principis de 2024 i tindran un termini d'execució aproximat de 5 mesos.

Arxivat a: Ajuntament
Presentació del projecte de pacificació de la carretera de Cànoves a Corró d'Amunt 02
Presentació del projecte de pacificació de la carretera de Cànoves a Corró d'Amunt 01
Darrera actualització d’aquest contingut: 30/03/2023 a les 20:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)