Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es posa en marxa el Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes i LGBTIfòbiques

06/02/2023

Es constitueix una comissió per a fer el seguiment i l'avaluació dels diferents casos

Com a municipi feminista i en contra de LGBTIfòbia, aquest 2023 es posa en marxa el Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes i LGBTIfòbiques. Un instrument de treball que dona eines al personal dels serveis públics per prevenir, detectar i actuar en casos on es manifesti aquest tipus de violència, és a dir, un circuit d'actuació en què cada agent implicat sabrà què cal fer i qui té les competències per fer-ho.

Aquesta guia pretén no solament establir i consolidar una xarxa de serveis coordinada per donar resposta des d'una perspectiva feminista, interseccional i de cicle vital, sinó també determinar els recursos necessaris per garantir el dret a la reparació. Es tracta d’oferir una atenció de qualitat a les persones que viuen o han viscut situacions de violència masclista i LGBTIfòbiques així com potenciar el treball en xarxa, promovent l’abordatge integral d’aquestes situacions, posant al centre les necessitats de les persones i també evitant la victimització secundària. Per tot això, la conceptualització i el redactat del protocol ha comptat amb el coneixement i l’experiència de personal tècnic especialitzat en diversos àmbits d’actuació.

Les Franqueses disposarà també d'una comissió per a fer el seguiment i l'avaluació tant dels casos on s'estigui actuant, com de les accions generals del protocol amb l'objectiu de revisar-lo i actualitzar-lo a mesura que apareixen nous tipus de violència. Aquesta comissió es reunirà semestralment i a demanda segons les urgències que puguin plantejar els diferents casos on s'actua. El protocol és un document viu que anirà fent camí adaptant-se a les necessitats dels veïns i les veïnes de les Franqueses.

El Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes i LGBTIfòbiques compta amb el suport polític de tots els grups municipals de l’Ajuntament que han pogut col·laborar en la redacció final del document.

Arxivat a: Ajuntament
Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes i LGBTIfòbiques
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/04/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)