Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Consell Escolar Municipal posa sobre la taula l'oferta educativa i els objectius del Pla Educatiu d'Entorn de cara al 2023

02/02/2023

Aquest organ aplega docents i famílies de tots els centres educatius i representants municipals

La darrera sessió del Consell Escolar Municipal ha posat sobre la taula l'oferta educativa pel curs 2023-2024 i el desenvolupament del Pla Educatiu d'Entorn durant l'any 2023.

Durant la sessió famílies, docents i representants municipals, encapçalats pel regidor d'Educació, José Antonio Aguilera, han valorat les converses amb el Departament d'Educació sobre l'oferta de places escolars. Des de la Generalitat es preveu que l'oferta actual pugui absorbir el total de la demanda prevista, tot i que, el departament té sobre la taula la demanda feta des de les Franqueses per reduir ràtios a Educació Infantil i, sobretot, a I3.

El Pla Educatiu d'Entorn ha centrat bona part de la sessió. Les persones assistents han conegut l'evolució d'aquest pla des de la seva posada en marxa, a finals del curs 2021-2022, i les accions previstes per al curs actual. El PEE té com a objectiu principal coordinar-se amb els projectes dels centres educatius per tal de donar resposta a les necessitats del municipi i d'aconseguir reduir desigualtats. Per això, es va insistir en la importància de la feina conjunta entre administracions, tenint en compte les competència de cadascuna, i en el treball en xarxa entre les escoles i els instituts i l'Ajuntament.
Dins els objectius del PEE per a aquest curs hi ha:

  • Contribuir a la millora de les condicions d'escolarització i a l'èxit escolar i educatiu a través dels Tallers de Suport i d'Acompanyament Educatiu; amb l'acompamenament a les famílies de nova arribada i, amb la creació del Pla d'Orientació Comunitària de les Franqueses del Vallès.
  • Potenciar l'educació en valors i el compromís cívic de l'alumnat en un marc de convivència amb accions com el festival solidari Viure-ho Tot; propostes de lleure educatiu; els tallers afectivosexuals o l'acció teatral.
  • Potenciar la implicació de les famílies en l'educació dels infants i amb la participació en la vida escolar amb eines com les xerrades del projecte Fem Camí en l'Educació en Família o les trobades amb les AMPA/AFA.
  • Promoure l'educació intercultural i l'ús social de la llengua catalana com a elements de cohesió social gràcies als tallers lingüístics per a famílies
  • Potenciar els estils de vida saludable i fomentar la pràctiva regular de l'activitat física i esportiva facilitant l'accés a les activitats esportives
  • Potenciar el treball i l'aprenentatge en xarxa amb l'ajuda d'accions com la presentació del PEE a les diferents regidories i àrees de l'Ajuntament; la trobada inaugural; la sessió Comença el Viatge a l'Escola dels Grans o, la difusió de les accions del PEE, entre d'altres.

 

Arxivat a: Educació
Consell Escolar Municipal 02
Consell Escolar Municipal 01
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 11:49h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)