Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci

24/01/2023

Participa en l'enquesta fins al 23 de febrer i ajuda a definir-lo

L’Ajuntament de les Franqueses treballa en la redacció del Protocol local d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci. Un document que ha d'establir el marc general que permetrà donar una resposta unificada a les possibles situacions de violència sexual que es donin al municipi. Per tal de fer-ho, fins al 23 de febrer, s'obre un canal de participació a través d'una enquesta oberta a tota la ciutadania. L'objectiu és copsar l'opinió i recollir les aportacions de totes aquelles persones que estiguin interessades en col·laborar en l'elaboració d'aquest protocol.

A banda, durant els propers mesos, el personal tècnic de l'Ajuntament i els diferents agents socials del territori treballaran conjuntament per garantir l'adaptació d'aquest protocol a la realitat i a les necessitats del municipi.

Cal tenir en compte que a la nostra societat, les violències sexuals i l'alta tolerància de les mateixes en els contextos d'oci representen un dels principals riscos per a les dones i les persones que no s’ajusten als models normatius de gènere. Els últims anys s’han incrementat els recursos destinats a les polítiques públiques d’equitat que posen l’èmfasi en els espais d’oci, al posar-se cada cop més de manifest que és un dels contextos on les violències sexuals operen amb més impunitat. L’última Enquesta de Violència Masclista (Departament d’Interior, 2016) identifica els espais on s’han patit violències masclistes per part de no-parelles en el següent ordre segons percentatge de resposta total: 20’9% espais d’oci; 18’3% espai públic; 17’1% transport públic; 12’5% casa; 11’9% feina; 7’3% xarxes socials; 5’5% altres; 3’3% una altra casa; 3’2% lloc d’estudis. Les dades fan palesa la necessitat de posar la mirada i definir estratègies sobre els espais públics i d’oci per combatre l’alta concentració de fets constitutius de violència masclista que han patit les dones en l’àmbit social i comunitari.

Com a municipi feminista i en contra de LGTBIfòbia, durant les properes setmanes, també es posarà en marxa el Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes i LGTBIfòbiques. Un instrument de treball que dona eines al personal dels serveis públics per prevenir, detectar i actuar en casos on es manifesti aquest tipus de violència, és a dir, un circuit d'actuació en què cada agent implicat sabrà què cal fer i qui té les competències per fer-ho.

Actualment, aquesta guia s’està tancant amb la participació i el consens de tots els grups polítics del consistori perquè pretén no solament establir i consolidar una xarxa de serveis coordinada per donar resposta des d'una perspectiva feminista, interseccional i de cicle vital, sinó també determinar els recursos necessaris per garantir el dret a la reparació des d’una perspectiva integral.

Participa en l'enquesta fent clic aquí i ajuda'ns a redactar el protocol.

 

Arxivat a: Ajuntament
Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics i d'oci nocturn
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/03/2024 a les 13:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)