Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Aquest 25N, tanquem les portes a les violències obstètriques

25/11/2022

L'acte central del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones ha comptat amb la participació de l'alumnat de l'Institut el Til·ler i de l'Escola Municipal de Música de les Franqueses

A les Franqueses cada 25N tanquem les portes a les violències masclistes i aquest any els actes d'aquesta commemoració s'han centrat en una d'aquestes violències, l'obstètrica, o sigui, aquelles actituds i conductes del personal sanitari durant l'embaràs, el part i el postpart que, per acció o per omissió, poden resultar o ser percebudes com a violentes. En referència al tema central d'enguany; durant l'acte que ha començat amb els parlaments de la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche, i de l'alcalde, Francesc Colomé; Reche s'ha preguntat "quantes dones no han pogut escollir el seu part? Han estat medicalitzades sense consentiment? Han patit episiotomies innecessàries? O cesàries programades sense cap tipus d'explicació científica real? Em resulta curiós i indignant que un dels fets més naturals per a una dona, tenir fills i filles, pugui convertir-se en un moment traumàtic" ha dit.

En el mateix sentit, l'alcalde, Francesc Colomé, ha començat el seu discurs agraïnt que actes com el d'avui ajudin a "què els homes obrim els ulls i mirem més enllà del nostre entorn històricament privilegiat". "No pot haver equilibri a la meva vida" ha dit Colomé, "en la vida dels homes, si les dones que m'acompanyen, viuen en un món que els és injust i que exerceix violència continuada contra elles. El seu benestar és el meu benestar".

Després dels parlaments s'han llegit els 3 microrelats guanyadors d'enguany: "Hoy me he levantado para comerme el mundo" en la categoria +18, "La sortida" en la categoria -18 i "Doblegada" com a menció especial sobre violència obstètrica.
L'alumnat de 1r de Batxillerat de l'Institut el Til·ler ha agafat el testimoni per explicar en forma de relats, la feina feta a classe. L'anàlisi de notícies relacionades amb les violències masclistes els ha ajudat a reflexionar i a plasmar sobre paper en format ficció allò que han extret o els ha impactat de cada informació.

L'acte ha comptat amb traducció a llenguatge de signes i amb la participació de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música que ha obert amb "Al·leluya" de Leonard Cohen.

Els actes commemoratius del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones es tanquen aquest cap de setmana amb "Un pensament contra les violències masclistes. Un pensament contra la violència obstètrica" demà, dissabte, de 10.30 a 13.30 h al mercat de Corró d'Avall, i amb el recital "Alcem les veus contra la violència masclista", diumenge, a les 18 h al Teatre Auditori de Bellavista. Dalt l'escenari, SOS Donna, coral Xeremella i Cor Camins.

Arxivat a: Ajuntament
Acte institucional 25N 02
Acte institucional 25N 03
Acte institucional 25N 05
Acte institucional 25N 04
Acte institucional 25N 06
Acte institucional 25N 07
Acte institucional 25N 01
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/02/2023 a les 10:55h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)