Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Ajuntament i la Societat de Caçadors sumen forces per controlar la població de senglar

23/11/2022

Les dues parts han signat un conveni que permet abordar l'increment de denúncies d'incursions d'aquest animal

L'increment de la població de porc senglar al municipi a causa la manca de depredadors naturals; de la disminució de la cacera i, l'augment de la fertilitat per l'encreuament en els darrers anys dels especímens autòctons amb el porc vietnamita ha provocat que en els darrers anys s'incrementin els avisos i les denúncies per les incursions d'aquests animals en camps de conreu, en jardins, en carreteres, provocant accidents, i, fins i tot, d'atacs a persones. A més a més, el confinament per la Covid-19 també ha ajudat al senglar a ocupar espais molt propers als nuclis urbans i, per tant, que es produeixin més incidents en les zones urbanes i periurbanes.

Davant aquests situació, l'Ajuntament ha decidit formalitzar la relació amb la Societat de Caçadors de les Franqueses per tal de garantir el control dels senglars al municipi. Amb aquest conveni, l'activitat cinegètica de l'associació passa de ser considerada com a lúdica o esportiva a ser considerada com a un servei a la ciutadania.

Des d'aquest mes de novembre, la Societat de Caçadors és la responsable del control dels senglars i d'atendre els avisos que es derivin de les incursions d'aquest animal. Per tant, ha d'organitzar batudes o esperes nocturnes quan sigui necessari, en coordinació amb l'Ajuntament i els agents rurals. Per la seva banda, l'Ajuntament, fa una aportació econòmica a l'entitat cinegètica de 1.500 euros per a l'adquisició d'armilles per als gossos, de comunicadors GPS, per a despeses veterinàries derivades d'incidents durant les batudes, per a despeses d'assegurances i per a activitats formatives o divulgatives.

La signatura d'aquest conveni entre l'Ajuntament i la Societat de Caçadors té el seu origen en les sessions del Consell de la Pagesia, un dels sectors més afectats per les destrosses que provoquen els senglars.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
Signatura conveni Societat de Caçadors 01
Signatura conveni Societat de Caçadors 02
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)