Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Tot i que les violències obstètriques no són noves, han quedat ocultes durant molt de temps, massa temps”

15/11/2022

El 25N ofereix un programa d’activitats per a totes les edats

L’Ajuntament ha presentat aquest dimarts al migdia la programació d’activitats per commemorar el 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Amb el lema Tanquem la porta a les violències obstètriques, les Franqueses diu prou i referma el missatge de violència zero, reivindicant la necessitat d’incloure la perspectiva de gènere en la salut reproductiva i sexual.

“Tot i que les violències obstètriques no són noves, han quedat ocultes durant molt de temps, durant massa temps” ha explicat la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche. I és que durant la presentació, Reche ha destacat que parlem quan parlem de violències masclistes “parlem de violències estructurals i institucionals que emanen d’una cultura patriarcal que afecta a diversos àmbits, inclosa la medicina”.

Refermant el missatge, la segona tinenta d’alcaldia, Montse Vila ha volgut posar de manifest que “l’abordatge de les violències masclistes és un tema de municipi, és un tema de país, és un tema global que requereix la implicació de totes i de tots”.

Les violències masclistes tenen el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i esdevenen la manifestació més dolorosa i cruel del patriarcat. Vila ha destacat que “vivim en un món que canvia molt de pressa, però hi ha actituds que es resisteixen a canviar. Tenim un gran repte, que les dones gaudeixin de vides lliures i dignes”.

Des de l’Ajuntament s’ha treballat un programa amb el que es pretén incidir a tota la ciutadania, perquè els avenços en matèria d’igualtat s’aconsegueixen treballant des de la base, a través de la coeducació, amb la implicació i conscienciació de tota la comunitat, amb independència de la seva edat.

Durant l’acte, Reche ha agraït la participació i la implicació de diverses entitats del municipi en l’elaboració del programa d’activitats del 25N, posant el seu granet de sorra per aconseguir una societat justa i igualitària.

Concurs de microrelats contra la violència masclista
Amb l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social, s'organitza la 2a edició del concurs. Enguany es poden presentar persones majors de 14. El tema principal és la violència masclista. Els microrelats han de tenir una extensió màxima de 200 paraules, sense comptar el títol, i es podran presentar en català i/o castellà. Hi haurà un premi especial pels microrelats dedicats a la violència obstètrica.
Els treballs s’han de presentar sota un pseudònim al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e), fins al 20 de novembre. Els premis s’entregaran el 22 de novembre, a les 18 h, a l’Espai Can Prat. Les persones autores dels tres microrelats guanyadors rebran un lot de llibres feministes, amb perspectiva de gènere i per la igualtat valorat segons premi.

Taller SIAD "Defensa personal per a dones"
13 de novembre, de 10 a 12 h, a l'Espai Can Prat
Amb Raquel García Galindo
Inscripció prèvia al 938 466 618, al 670 311 604 (whatsapp) o a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Taller SIAD "Tirada contra la violència masclista"
20 de novembre, de 10 a 13 h, a les instal·lacions del Club Tir amb arc Les Franqueses
Inscripció prèvia al 938 466 618, al 670 311 604 (whatsapp) o a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Taller de sòl pelvià "La veu de la nostra intimitat"
22 de novembre, de 10 a 12 h, al Centre Cultural de Bellavista
Amb Montserrat Reyes Pont, de SOS Donna

Un pensament per eliminar les violències masclistes. Un pensament per eliminar la violència obstètrica
23 de novembre, de 9.30 a 12.30 h, al Mercat de Bellavista
26 de novembre, de 10.30 a 13.30 h, al Mercat de Corró d'Avall
Es convidarà a les persones a apuntar una frase o pensament per l'eliminació de la violència masclista. Les frases es plasmaran en una exposició a la cafeteria de l'Espai Can Prat.

Acte institucional
25 de novembre, a les 13 h, a la plaça de l'Ajuntament
Es llegiran els relats guanyadors del concurs de microrelats

Recital "Alcem les veus contra la violència obstètrica"
27 de novembre, a les 18 h, al Teatre Auditori de Bellavista
Amb SOS Donna, l’Associació d’Intercanvis Socials i Culturals, la Coral Xeremella i el Cor Camins

L'Ajuntament també ha coordinat amb els instituts del muncipi dues activitats per commemorar el 25N. La 5a edició dels Tallers dels Mites de l'Amor Romàntic a càrrec de l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social i de la psicòloga M. José Ribadeneira López de Alda, per l’alumnat de 3r de l’ESO i el Cinefòrum per a la Igualtat amb el curtmetratge "Share", dinamitzat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers (ICAVOR), sobre l’ús de les xarxes socials, els seus riscos i les implicacions legals de tot allò que es publica, per l’alumnat de 4t de l’ESO.

Arxivat a: Ajuntament
Presentació de la programació del 25N. Tanquem la porta a les violències obstètriques
Presentació de la programació del 25N. Tanquem la porta a les violències obstètriques
Presentació de la programació del 25N. Tanquem la porta a les violències obstètriques

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)