Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tanquem la porta a les violències obstètriques

08/11/2022

Les Franqueses segueix tancant les portes a les violències masclistes i ara posa la mirada en unes de les més invisibilitzades

Les violències masclistes són una greu vulneració dels drets humans de dones i nenes. Tenen el seu origen en la manca d'equitat i la discriminació, i esdevenen la manifestació més dolorosa i cruel del patriarcat.

Tenen formes i expressions molt diverses, i enguany, des de l'Ajuntament es posa la mirada en les violències obstètriques, unes violències tant significatives com invisibilitzades, una realitat viscuda a diari per tantíssimes dones, especialment durant el part.

Les Franqueses tanca les portes a les violències masclistes, tanca les portes a les violències obstètriques, refermant amb contundència el missatge de "violència zero" i reivindicant la necessitat d’incloure la perspectiva de gènere en la salut reproductiva i sexual.

Enguany, amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, es pretén visibilitzar aquest tipus de violència per poder combatre-la, eradicar-la i acompanyar a les dones que l'han patida.

Concurs de microrelats contra la violència masclista
Amb l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social, s'organitza la 2a edició del concurs. Enguany es poden presentar persones majors de 14. El tema principal és la violència masclista. Els microrelats han de tenir una extensió màxima de 200 paraules, sense comptar el títol, i es podran presentar en català i/o castellà. Hi haurà un premi especial pels microrelats dedicats a la violència obstètrica.
Els treballs s’han de presentar sota un pseudònim al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e), fins al 20 de novembre. Els premis s’entregaran el 22 de novembre, a les 18 h, a l’Espai Can Prat. Les persones autores dels tres microrelats guanyadors rebran un lot de llibres feministes, amb perspectiva de gènere i per la igualtat valorat segons premi.

Taller SIAD "Defensa personal per a dones"
13 de novembre, de 10 a 12 h, a l'Espai Can Prat
Amb Raquel García Galindo
Inscripció prèvia al 938 466 618, al 670 311 604 (whatsapp) o a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Taller SIAD "Tirada contra la violència masclista"
20 de novembre, de 10 a 13 h, a les instal·lacions del Club Tir amb arc Les Franqueses
Inscripció prèvia al 938 466 618, al 670 311 604 (whatsapp) o a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Taller de sòl pelvià "La veu de la nostra intimitat"
22 de novembre, de 10 a 12 h, al Centre Cultural de Bellavista
Amb Montserrat Reyes Pont, de SOS Donna

Un pensament per eliminar les violències masclistes. Un pensament per eliminar la violència obstètrica
23 de novembre, de 9.30 a 12.30 h, al Mercat de Bellavista
26 de novembre, de 10.30 a 13.30 h, al Mercat de Corró d'Avall
Es convidarà a les persones a apuntar una frase o pensament per l'eliminació de la violència masclista. Les frases es plasmaran en una exposició a la cafeteria de l'Espai Can Prat.

Acte institucional
25 de novembre, a les 13 h, a la plaça de l'Ajuntament
Es llegiran els relats guanyadors del concurs de microrelats

Recital "Alcem les veus contra la violència obstètrica"
27 de novembre, a les 18 h, al Teatre Auditori de Bellavista
Amb SOS Donna, la Coral Xeremella i el Cor Camins

L'Ajuntament també ha coordinat amb els instituts del muncipi dues activitats per commemorar el 25N. La 5a edició dels Tallers dels Mites de l'Amor Romàntic a càrrec de l'Associació Mirall. Feminisme d'Acció Social i de la psicòloga M. José Ribadeneira López de Alda, per l’alumnat de 3r de l’ESO i el Cinefòrum per a la Igualtat amb el curtmetratge "Share", dinamitzat per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers (ICAVOR), sobre l’ús de les xarxes socials, els seus riscos i les implicacions legals de tot allò que es publica, per l’alumnat de 4t de l’ESO.

Arxivat a: Ajuntament
25N 2022

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 02/12/2022 a les 13:13h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)