Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els alcaldes de les Franqueses, la Garriga i l'Ametlla signen el conveni per museïtzar l'aeròdrom de Ronsanes

30/01/2009

Els Ajuntaments de la Garriga, l’Ametlla i les Franqueses han signat aquest matí un conveni de col·laboració intermunicipal per tirar endavant el projecte de senyalització i museïtzació de l’aeròdrom de Rosanes. La signatura s’ha fet a les dotze del matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Garriga i ha comptat amb la presència dels alcaldes dels tres municipis: Neus Bulbena, de la Garriga; Jordi Pousa de l’Ametlla; i Esteve Ribalta, de les Franqueses.

La museïtzació de l’aeròdrom de Rosanes arriba després de l’estudi que durant els anys 2006 i 2007 va realitzar l’historiador David Gesalí per encàrrec de l’Ajuntament de la Garriga. Aquest estudi va posar de manifest la gran quantitat d’informació existent sobre el camp i l’importantíssim patrimoni conservat in situ, majoritàriament en bon estat.

Abans de la signatura, els tres alcaldes han fet una breu intervenció en la qual han fet èmfasi en la importància de la recuperació de la memòria història i en la col·laboració en projectes supramunicipals com aquest.

El projecte d’intervenció es basa en una museïtzació a l’aire lliure, on el públic visitant podrà fer un recorregut lineal i cronològic dels diferents esdeveniments. L’actuació es basarà en una visita als espais i elements patrimonials, que es complementaran amb un seguit de recursos museogràfics ideats per a ser instal·lats a l’aire lliure i emprats pels visitants. D’aquesta manera, es pretén aconseguir una aproximació museogràfica al camp d’aviació de Rosanes i al seu context, tant en el període immediatament anterior al conflicte com durant la Guerra Civil. A més, també es crearà un lloc web per difondre l’aeròdrom i els diversos projectes dels ajuntaments en relació al patrimoni memorial, així com material didàctic per apropar la proposta a escolars.


Arxivat a: Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 31/01/2023 a les 13:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)