Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Objectiu: pacificar el trànsit

11/10/2022

L’Ajuntament treballa en tres projectes per millorar la mobilitat a Marata, Llerona i Corró d’Amunt

L’Ajuntament de les Franqueses treballa en tres projectes que tenen com a objectiu pacificar el trànsit a Marata, Llerona i Corró d’Amunt. L’àrea de Mobilitat fa temps que hi treballa i ara ha començat una roda de presentacions a cadascun dels pobles amb l’objectiu de presentar les propostes, però també d’escoltar les aportacions dels veïns i les veïnes de la zona. La primera es va fer a Marata el 14 de juny, i aquest dilluns s’ha dut a terme la de Llerona.

A Marata, el camí que uneix Llerona amb Cardedeu és una zona molt transitada per conductors/es que fan servir aquesta via per connectar amb vies ràpides. Això provoca que hi hagi un gran nombre de vehicles que hi passen diàriament i, a més, s’ha detectat que hi circulen a gran velocitat. És en aquest sentit que durant la presentació es van tractar diverses mesures per mitigar el trànsit com ara els ressalts, les reduccions d’amplades de carrils per reduir la velocitat o un radar de tram. En el cas de Marata, la proposta que es va valorar més positivament va ser el radar de tram i, en aquests moments, s’està elaborant una memòria amb aquesta proposta.

Pel que fa a Llerona la pacificació del trànsit se centra en gran part al carrer Catalunya, un punt de connexió entre aquest poble i la Garriga i l’Ametlla, que també concentra un gran volum de trànsit rodat. Aquí també es planteja reduir l’amplada dels carrils de les dues direccions per aconseguir menys velocitat. A més, amb aquesta reducció es planteja l’habilitació d’un carril bici bidireccional. La proposta també inclou passos de vianants a les cruïlles i passos elevats coincidint amb les parades d’autobús; i una plataforma única en el tram urbà entre el carrer Ferreret i Torrent. Aquestes propostes s’han valorar molt positivament entre els veïns i les veïnes de Llerona.

Per dur a terme aquests projectes de pacificació s’està treballant el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i es preveu demanar finançament a fons europeus. En aquests moments també s’està treballant en la redacció del projecte executiu de la pacificació del trànsit a Corró d’Amunt. En aquest cas, la carretera de Cànoves (BV-5151) està inclosa dins de la xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona, que és qui està ultimant el projecte. En el moment que estigui enllestit també es programarà una sessió informativa en aquesta poble.

Qualsevol aportació sobre aquests projectes es poden fer arribar a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Ajuntament
Presentació pacificació trànsit Llerona
Presentació pacificació trànsit Llerona
Presentació pacificació trànsit Llerona

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 05/12/2023 a les 14:43h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)