Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La participació com a eina de cohesió

10/10/2022

El 25 anys del Consell del Poble han servit per crear xarxa i implicar els veïns i les veïnes en la presa de decisions

El Consell del Poble de Corró d’Amunt ha commemorat el seu 25è aniversari aquest dissabte amb un acte que ha aplegat gairebé totes les persones que han estat al capdavant d’aquest òrgan participatiu durant l’últim quart de segle. Sota el títol «25 anys de Consell del Poble, una eina de participació», el catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona Quim Brugué ha portat a debat el significat d’una eina com aquesta que ha servit per implicar els veïns i veïnes en la presa de decisions, però també per crear xarxa i cohesió a Corró d’Amunt.

En aquest debat també hi han participat Maria Àngels Pou, Andreu Montañés, Esteve Ribalta, Martí Rosas, Rafael Bernabé i Ferran Jiménez, que han explicat algunes anècdotes com quan repartien les convocatòries casa per casa quan estaven al capdavant del Consell del Poble i encara no havíem entrat en una era tan tecnològica com fins ara. A llarg de la jornada, l’expresidenta i expresidents també han fet incís en què les convocatòries del Consell del Poble actualment apleguen més persones quan hi ha un tema molt destacable a l’ordre del dia a diferència dels seus inicis quan l’afluència de participació era constant. Aquesta dada, segons Brugué, és molt positiva perquè els veïns i veïnes han donat per resoltes moltes preocupacions i assolits molts objectius

L’actual president, Jordi Ganduxé, ha agraït la feina feta per totes les persones que hi han participat, i també ha destacat que aquest òrgan de participació «ha permès portar a debat les preocupacions dels veïns i veïnes del poble. I és que aquest ha estat l’objectiu d’aquest Consell: que la ciutadania s’impliqui amb la presa de decisions que ens afecten com a col·lectiu». L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, que també ha estat president del Consell del Poble de Corró d’Amunt, ha destacat la importància d’impulsar eines de participació des de les administracions, sobretot des dels ajuntaments que són la més propera als veïns i les veïnes d’un municipi. De fet, en aquests moments s’està portant a terme un estudi sobre els òrgans de participació actuals amb la finalitat de detectar si cal modificar els existents i/o crear-ne de nous.

L’acte de dissabte també va comptar amb l’actuació dels Cantaires de Corró d’Amunt. Al llarg de tot l’any es podrà visitar al mateix edifici del Consell del Poble una exposició amb les principals actuacions que s’han dut a terme a iniciativa d’aquest òrgan.

Arxivat a: Ajuntament, Participació
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
25è Aniversari del Consell del Poble de Llerona
Darrera actualització d’aquest contingut: 05/12/2023 a les 14:43h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)