Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Una taula rodona per commemorar el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional

06/10/2022

El 15 d'octubre també es farà un acte de commemoració del Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional, a les 17.30 h, a la terrassa de l'Espai Can Prat

L’Ajuntament de les Franqueses en col·laboració amb l’Associació Espai Nadó – Espai Infant. Grup de Lactància i Criança Respectuosa (ENEI), ha organitzat diversos actes de commemoració del Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional. El 14 d'octubre, a les 17.30 h, al Casal Cultural de Corró d'Avall, es portarà a terme la taula rodona "Realitats del dol perinatal", a càrrec de Sònia Maldonado, activista pel dol perinatal i gestacional i membre de la junta directiva de la FEDUP (Federació Espanyola de Dol Perinatal). La taula rodona comptarà amb ponents com Montse Robles, presidenta de la FEDUP i infermera de quiròfan d'obsetricia; Anna Escudé, doula, assessora de maternitat i dol, i creadora de Maternidad Arcoiris; Ginesta Urbano, presidenta d'AContraCor, associació especialitzada en interrupcions de l'embaràs i, Enrique Rodríguez, pare en dol i membre d'Anhel Vallès.

L'endemà, coincidint amb el Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional, el dissabte 15 d'octubre, a les 17.30 h, a la terrassa de l'Espai Can Prat, es farà un acte commemoratiu amb la narració del conte "El meu germà el tinc al cor", a càrrec de l’educadora social i terapeuta familiar, Duna Vilà, per explicar el dol perinatal als infants. Les seves autores Maria Sàbat, psicòloga perinatal, Georgina Artigas, il·lustradora i dissenyadora gràfica, i Roser Reyner, periodista especialitzada en els àmbits sanitari i social fan un homenatge a totes les dones i famílies que han perdut als seus fills/es. La història serveix per acompanyar als més petits de la família davant d'una mort perinatal a través de la història de l'Elefanteta. A banda, es farà una lectura de manifest i una enlairada de globus amb música a càrrec de l’Escola Municipal de Música Claudi Arimany.

Des de l'Ajuntament es vol fer un reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, donar suport a les famílies que han patit una pèrdua gestacional i visibilitzar un dol silenciat i poc reconegut socialment. Actualment, el consistori treballa en l’ampliació del cementiri de Corró d’Avall que contempla un espai de suport per a aquelles famílies que han patit una pèrdua d’aquest tipus.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Dia Mundial del Dol Perinatal i Gestacional, 15 d'octubre
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/11/2023 a les 14:48h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)