Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses posa en marxa un Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI

21/09/2022

Ajuntament i Generalitat han signat un acord de col·laboració aquest dimecres a la tarda

La regidora de Feminisme i Igualtat de l’Ajuntament de les Franqueses, Marta Reche, i el director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat de Catalunya, Xavier Florensa, han signat un acord aquest dimecres a la tarda per posar en marxa un Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI (SAI) al municipi. Es tracta del punt número 112 que el govern català desplega conjuntament amb una administració local per tal de descentralitzar aquesta atenció de les grans ciutats.

El director general del Polítiques Públiques, Xavier Florensa, ha explicat que la implementació d’aquest servei es porta a terme amb dues funcions molt concretes: oferir un servei d’atenció i assessorament; i donar un impuls a les polítiques públiques LGBTI en l’àmbit local. És en aquest sentit que Florensa ha anunciat més inversió per part de la Generalitat per dotar de recursos humans i econòmics els diversos SAI dedicats als col·lectiu LGBTI. «Si no enfortim aquests serveis és impossible que les polítiques arribin a la ciutadania», ha dit.

Després de l’obertura del SIAD, el servei d’informació i atenció a les dones, i la posada en marxa de l’assessorament jurídic per a dones i persones LGBTI conjuntament amb el Col·legi d’Advocats de Granollers, les Franqueses ara disposa d’un SAI. «Un servei que ha de servir per prevenir, sensibilitzar i fer efectius els drets d’aquest col·lectiu. Un servei que també ha d'esdevenir de referència municipal en l'atenció, informació, prevenció, acompanyament i intervenció davant actes o situacions d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia. Promoure la igualtat en totes les seves manifestacions, ha estat un dels compromisos pels quals hem vetllat des de l’Ajuntament de Les Franqueses en els darrers anys», ha explicat la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche.

El SAI té com a objectiu oferir acompanyament al col·lectiu LGBTI, però també es coordinarà amb altres administracions per tal de treballar accions per afavorir polítiques públiques en aquest sentit i impulsarà estratègies de sensibilització dirigides a veïns i veïnes del municipi. «A partir d’ara les Franqueses serà encara més activa en la lluita contra la LGBTIfòbia i sobretot en la lluita per tal que tothom pugui ser, sentir i estimar com vulgui», ha afegit Reche.

Com funciona el SAI? El SAI està situat a les mateixes dependències on es troba al SIAD, a l’edifici de l’Espai Can Prat (Carrer Verge de Montserrat, núm. 21), a Corró d’Avall. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous, de 9.30 a 13.30 hores. També es pot contactar mitjançant correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: Ajuntament
Signatura SAI
Signatura SAI
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/10/2023 a les 14:04h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)