Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

A consulta pública la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana per regular la instal·lació de plaques fotovoltaiques en sòl no urbanitzable

13/09/2022

El període per consultar el document és fins el 28 de setembre

Ja es pot consultar l'avanç de la  modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana per regular la instal·lació de plaques fotovoltaiques en sòl no urbanitzable i fer-hi aportacions, si es considera. El document estarà publicat fins al 28 de setembre en aquest enllaç. Si voleu presentar aportacions ho podeu fer a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Recordem que durant el ple municipal extraordinari del mes de juliol es va aprovar iniciar els tràmits per tal de fer efectiva aquesta modificació que pretén protegir més del 70% del terme municipal de la instal·lació de parcs fotovoltaics. L'objectiu és que aquests equipaments d'energies renovables només es puguin situar en zones urbanes, industrials, en àrees de serveis agrícoles i en sòl agrícola d'especial protecció I. En aquest darrer tipus de sòl la instal·lació s'ha de realitzar en les següents condicions:

  • Es prioritzaran projectes que siguin compatibles amb el manteniment de l'activitat agrícola i/o ramadera i que no trenquin la connectivitat ecològica
  • S'ha de permetre el pas de la fauna i, en cas de fer plantacions per ocultar la instal·lació, han de ser d'espècies autòctones
  • La superfícies màxima serà de 10 ha i la distància mínima entre parcs, de 1.000 metres
  • No està permesa la instal·lació en àrees amb hàbitats d'interès o amenaçats, en entorns fluvials i la seva àrea d'influència, en espais propers a equipaments preferents i comunitaris, a menys de 10 metres dels camins i a menys de 25 metres de rutes senyalitzades. Tampoc en zones d'arbres protegits ni on hi hagi construccions o habitatges catalogats o en espais amb patrimoni arqueològic.
Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Plaques fotovoltaiques
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/09/2022 a les 09:41h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)