Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El SIAD presenta la seva programació per a l'últim trimestre del 2022

04/08/2022

Tallers sobre la maternitat, la sexualitat, la igualtat i la defensa personal per a dones.

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) presenta la nova programació de tallers i de xerrades per a l'últim trimestre de 2022, que inclou els mesos octubre, novembre i desembre. A més a més, l'últim dissabte de cada mes hi ha el grup d'acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal.

Com a novetat, el SIAD presenta el Cercle de dones que es trobarà el tercer dissabte de cada mes. Un espai destinat a dones majors de 18 anys on treballar l'autoestima, l'autoconeixement i l'autoconfiança amb l'objectiu de fomentar l'apoderament femení.

A continuació, la programació completa per aquest darrer trimestre:

OCTUBRE

Taller “Maternitats i sexualitats”
Amb Les Magranes al Centre Cultural de Bellavista
Divendres 7 d’octubre, de 10 a 12 h

La maternitat suposa un punt d’inflexió en la sexualitat de la dona. Tot un seguit de canvis físics, emocionals, psicològics i hormonals deixen una empremta que modifica amb escreix la nostra autopercepció i vivència del plaer. En aquest taller aprendrem a integrar i acceptar tots els canvis, així com a gaudir d’questa nova etapa en la sexualitat de la dona superant tabús.
* Activitat emmarcada dins la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

Taller “Dona i escacs”
Amb el Club d’Escacs les Franqueses a l’Espai Can Prat
Dissabte 15 d’octubre, d’11 a 13 h

Les dones als escacs? Sí, gràcies. Fomentem la igualtat amb els escacs i acabem amb les desigualtats i la poca participació de les dones en aquesta disciplina. Els escacs poden esdevenir una eina d’igualtat de gènere.

NOVEMBRE

Taller pràctic “Defensa personal per a dones”
Amb Raquel García Galindo a l’Espai Can Prat
Diumenge 6 de novembre, de 10 a 12 h

Destinat a dones majors de 15 anys per aprendre a defensar-se en situacions d’assetjament masclista; conèixer les tècniques de prevenció d’una manera fàcil i en un ambient proper i, desenvolupar la capacitat de reacció, l’autoconfiança i l’autocontrol.
* Activitat emmarcada dins la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Taller pràctic “Tirada contra la violència masclista”
Amb el Club Tir amb arc Les Franqueses a les instal·lacions del club
Diumenge 20 de novembre, de 10 a 13 h

La violència masclista és aquella que s’exerceix contra les dones pel fet de ser dones. És fruit de la discriminació i la desigualtat de gènere. És universal i s’ha adaptat al pas del temps als diferents contextos socials i culturals. Amb aquesta tirada llançarem els arcs contra aquesta xacra a la què hem de posar fi per viure en un món més just.
* Activitat emmarcada dins la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

DESEMBRE

Taller “Tuppersex educatiu”
Amb Les Magranes a l’Espai Can Prat
Dilluns 12 de desembre, de 17.30 a 19.30 h

L’art de jugar per plaer. Una divertida reunió de tuppersex on mostrar i explicar el funcionament de les joguines eròtiques és un excel·lent pretext per parlar de manera distesa de sexe i aprofundir en l’anatomia, en l’erotisme i en fisiologia del plaer.

Grup d’acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal

Amb la col·laboració de l’Associació Espai Nadó - Espai Infant les Franqueses (ENEI) a l’Aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
L’últim dissabte de cada mes, de 10.30 a 12 h
Grup d’acompanyament al dol perinatal, gestacional i neonatal que es reuneix amb l’objectiu d’oferir a les famílies un espai segur on compartir experiències, validar i normalitzar emocions, i trobar i donar suport en moments difícils.

Cercle de dones

Amb la col·laboració d’Olena Perova i Vanesa Coca Luque de l’Associació Mirall. Feminisme d’Acció Social a l’Aula 1 del Centre Cultural de Bellavista
Tercer dissabte de cada mes, d’11.30 a 13 h
Espai destinat a dones majors de 18 anys on treballar l’autoestima, l’autoconeixement i l’autoconfiança amb l’objectiu de fomentar l’apoderament femení.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS ALS TALLERS I XERRADES

Telèfon: 938 466 618
Whatsapp: 670 311 604
Correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Addicionalment, el SIAD també ofereix els següents serveis:

  • Informació a les dones sobre recursos, actes i activitats relacionades amb el feminisme i la igualtat. Espai d’escolta activa, suport i acompanyament on es dona una primera orientació personalitzada.
  • Atenció, suport i acompanyament psicològic per desenvolupar estratègies i recursos personals per fer front a situacions de desigualtat de gènere ja siguin en l’àmbit familiar, laboral o social.
  • Assessorament jurídic i legal especialitzat en dona i col·lectiu LGTBI (separacions, divorcis, maltractaments, violència masclista, relacions laborals, discriminacions, etc.)
  • Grups de suport i tallers de creixement personal en un espai de formació i sensibilització per fomentar l’autonomia i l’empoderament de les dones.

 

Arxivat a: Ajuntament
Portada tríptic tallers i xerrades del SIAD

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)