Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els nivells de la qualitat de l'aire al polígon de Llerona es mantenen dins els límits

27/07/2022

S'ha realitzat un estudi puntual comparatiu dels nivells de partícules PM10, PM2,5 i PM1

L'Ajuntament de les Franqueses està realitzant des de ja fa un any el seguiment al polígon del Pla de Llerona tant pel que fa a les emissions acústiques com a la qualitat de l'aire. En aquest període s'han dut a terme diversos mesuraments. El darrer ha quantificat el nivell de partícules en suspensió a l'aire i s'ha fet aquesta primavera. Ara, s'han conegut els resultats.

Aquests darrers mesuraments determinen que el nivell de partícules en suspensió està dins els límits i que, per tant, la qualitat de l'aire és bona. Les mostres s'han pres mitjançant un espectòmetre d'aerosols. Durant dos dies s'han realitzat diverses rondes de mesuraments en diferents punts del polígon del Pla de Llerona: al carrer de França, en dos punts de la Via Europa i del carrer d'Itàlia, i als carrers de Portugal, d'Àustria i de la Bretanya. Al mateix temps, s'ha instal·lat un altre espectòmetre al terrat de Can Ribas que serveix per obtenir valors de referència en les mateixes condicions atmosfèriques i poder fer comparatives de dades. Els dos espectòmetres han captat el nivell de partícules PM 1, PM 2,5 i PM 10 que poden ser de pols, cendra, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len amb un diàmetre de fins a 10 µm. L'existència d'aquests microsòl·lids a l'aire que respirem pot provenir de les emissions industrials i/o de la combustió de vehicles però també estan condicionades per fenòmens atmosfèrics.

Anteriorment, a finals del 2021, es va realitzar una altra ronda de mesuraments, en aquest cas estàtics, que també van donar resultats per sota dels límits permesos. Recordem que les Franqueses està adherida a la Declaració de Sabadell, un document que compromet els ajuntaments signants a vetllar per la qualitat de l'aire als municipis amb mesures de planificació urbanística; de mobilitat i, de controls, prevenció i gestió de les emissions de contaminants atmosfèrics.

Arxivat a: Obres i Serveis
Estudi puntual comparatiu dels nivells de partícules PM10, PM2,5 i PM1
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2024 a les 11:14h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)