Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

S'aprova l'Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Possessió dels Animals de Companyia

14/07/2022

El ple municipal extraordinari ha aprovat el text definitiu després de la resolució de les al·legacions

El ple municipal extraordinari, celebrat aquest dijous 14 de juliol, ha aprovat de manera definitiva la nova Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Possessió dels Animals de Companyia, la qual substitueix la normativa del 1996. El text definitiu recull algunes de les al·legacions realitzades per la ciutadania i pel grup municipal SAL-CUP-AMUNT durant el període d'exposició pública finalitzat el 15 de març, i entrarà en vigor després de la seva publicació al BOPB.

Entre les propostes realitzades pel veïnat i incorporades a l'ordenança destaquen que "no es podrà deixar sols els gossos en el domicili més de 24 hores seguides sense atenció per part de les persones propietàries, posseïdores o persona en qui deleguin", en comptes de les 48 h previstes inicialment, i que la gratuïtat de l’obtenció del codi genètic es farà extensiva no només a les persones propietàries dels animals que ja estiguin censats en l’ANICOM (registre general d'animals de companyia) en el moment de l’entrada en vigor de l’ordenança, sinó també a les persones propietàries d’animals que tot i no estar censats, ho facin dins dels 6 primers mesos des de l’entrada en vigor de la normativa.

L'Ordenança Municipal de Tinença d’Animals de Companyia ja es va aprovar de manera inicial el mes de gener després d'un període on la ciutadania va poder participar en la redacció i l'elaboració del text amb l'objectiu que aquest acabés recollint les opinions i propostes de tothom.

La principal novetat que presenta la nova normativa és l’obligació de les persones propietàries dels gossos a facilitar l'ADN de les seves mascotes, el qual permetrà identificar l'origen dels excrements i mitigar la seva presència als espais públics urbans o rurals millorant així la salut pública, el civisme i la convivència. Les persones propietàries dels gossos disposen de 9 mesos, a comptar des de la data d'entrada en vigor de l'ordenança, per a facilitar a l'Ajuntament el certificat veterinari que acrediti el registre genètic (ADN) mitjançant una mostra de sang o saliva de l'animal. Durant els primers sis mesos, aquest procés es realitzarà de manera gratuïta en els centres col·laboradors que indiqui el consistori. El llistat de centres col·laboradors es publicarà en el moment d'iniciar-se el procés de recollida de mostres per tal que la ciutadania pugui escollir lliurement el centre que consideri més adient. Un cop exhaurits aquests 6 mesos, la ciutadania assumirà la despesa del servei d'extracció de sang o saliva, així com la taxa corresponent per a l’obtenció del codi genètic.

Arxivat a: Ajuntament
Ordenança Municipal de Protecció, Tinença i Possessió dels Animals de Companyia
Darrera actualització d’aquest contingut: 02/10/2023 a les 14:04h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)