Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Sector C, un projecte heretat de 1983

04/07/2022

La urbanització d’aquests terrenys privats de Corró d’Amunt es va preveure en el Pla General d’Ordenació Urbana fa gairebé 40 anys

La zona coneguda com a Sector C està situada a Corró d’Amunt i ocupa una extensió de 2,1 hectàrees. Els seus antecedents venen de molt lluny, fa gairebé 40 anys. I és que la urbanització del Sector C es va preveure en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) aprovat l’any 1983. Per tant, els terrenys, que són de propietat privada, es van qualificar com a urbanitzables en aquell moment i el projecte es desenvoluparà des de l’àmbit privat.

L’any 2008 els impulsors del projecte van presentar un Pla Parcial, que la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona va retornar demanant algunes modificacions com ara reservar sòl per habitatge de protecció pública, modificar les dimensions de les illes edificables i sotmetre’l a avaluació ambiental, entre d’altres. Després de dur a terme alguns tràmits, finalment l’any 2014 es demana l’avaluació ambiental, però uns mesos més tard es rep una resolució que estableix que el Pla Parcial del Sector C no s’ha de sotmetre a avaluació ambiental, ja que no té efectes significatius sobre el medi ambient.

El Pla Parcial del Sector C ha de ser sotmès a algunes modificacions fins que al 2019 la Comissió Territorial d’Urbanisme emet un informe favorable. Aquest mateix any, el 26 de setembre, el ple de l’Ajuntament de les Franqueses aprova definitivament el projecte que preveu la construcció de:

  • 11 habitatges unifamiliars aïllats amb un aprofitament urbanístic repartit en funció de la superfície de cada parcel·la.
  • 2 parcel·les amb un edifici bifamiliar a cadascuna, amb un total de 4 habitatges.
  • 2 parcel·les amb un edifici plurifamiliar a cadascuna que inclouran: 14 habitatges amb algun tipus de protecció, 2 habitatges de promoció lliure, i locals destinats a altres usos compatibles, segons el PGOU.

En aquest tipus de projecte actualment la llei determina que els propietaris han de destinar un 15% del sostre a cessió pública. En aquest cas concret, però, és un 10% que és el que marcava la llei en el moment de l’aprovació del PGOU l’any 1983. Encara no hi ha el projecte de reparcel·lació aprovat i no hi ha un ús definitiu per aquesta cessió, però normalment es destina a habitatge social. Per aquest motiu el Pla Parcial també inclou la construcció d’un tipus d’habitatge que es pugui destinar a tal efecte. En un tipus d’habitatge unifamiliar, per exemple, no seria possible.

La urbanització d’aquesta zona doncs es va preveure fa gairebé 40 anys segurament amb la intenció de relligar la zona de Corró d’Amunt que ja estava urbanitzada a l’altra banda de la carretera. En aquests moments l’Ajuntament de les Franqueses no pot aturar aquest projecte que, tal i com marca la llei, ja es va sotmetre a exposició pública sense rebre cap al·legació per part del veïnat o associacions de Corró d'Amunt. Cal destacar també que des que els propietaris van expressar la seva voluntat de desenvolupar aquest projecte s’han dut a terme dues sessions informatives al Consell de Poble de Corró d’Amunt: una el 16 de juny de 2014 i una altra el 25 de novembre de 2019. En els dos casos hi ha assistit l’arquitecta municipal per informar als veïns i a les veïnes sobre quin tipus de construcció es preveu al Sector C.

També és molt important destacar la resolució que assenyala que el projecte no té efectes significatius sobre el medi ambient. Tot i així, l’Ajuntament de les Franqueses referma el seu compromís de vetllar per un municipi on els projectes que s’hi desenvolupin respectin l’entorn. Precisament és un moment clau per treballar en aquest sentit, el Pla General d’Ordenació Urbana ha quedat obsolet i ja s’ha començat a treballar en la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que ha de definir les Franqueses dels propers anys. En aquest nou planejament, on ja no hi haurà projectes heretats d’anys anteriors, el govern ha pres el compromís de dissenyar un model respectuós amb l’entorn, inclusiu i que tingui en compte els veïns i les veïnes del municipi.

Arxivat a: Ajuntament
PGOU aprovar l'any 1983
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)