Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La rehabilitació del Centre de Formació d'Adults i de les antigues casernes militars als NextGenerationEU

01/07/2022

L'Ajuntament aprova el Pla de Mesures Antifrau per acollir-se a aquests fons europeus

Les Franqueses ha presentat dos nous projectes per beneficiar-se dels fons europeus NextGenerationEU de recuperació econòmica. Es tracta de la rehabilitació integral de l'edifici que acull el Centre de Formació d'Adults de Bellavista (CFA) i la recuperació de la Caseta del Capità, una nau en desús a la zona de les antigues casernes.

Centre de Formació d'Adults

Aquest edifici situat dins de l'illa d'equipaments del carrer Rosselló de Bellavista, acull el Centre de Formació d'Adults a la planta baixa i la seu de la Fundació Apadis, a la primera planta. El projecte presentat preveu la millora de l'habitabilitat i de l'accessibilitat a tota l'edificació; la implementació de sistemes de seguretat arquitectònics i, la digitalització i automatització dels sitemes de vigilància, d'il·luminació i de climatització. La intervenció en aquest equipament preveu crear un espai autosuficient a nivell energètic amb plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció. També crearà un nou accés des del carrer Alzina i implementarà solucions constructives sostenibles.

Antigues casernes

Les actuacions del projecte a la zona de les antigues casernes suposen la rehabilitació de 5 naus, actualment en funcionament amb diversos usos, i la recuperació de la Caseta del Capità, ara com ara en desús. Aquesta darrera nau es destinarà a aules per ampliar l'oferta de formació per a la inserció laboral, per a l'emprenedoria i per a la formació contínua de professionals.

Pla de Mesures Antifrau de les Franqueses

Un dels eixos dels fons europeus NextGenerationEu és el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per a les administracions públiques, o sigui, la modernització d'aquestes. Aquest pla, el PRTR, és l'estratègia de l'Estat per vehicular els fons europeus per a la recuperació de la crisi de la Covid-19 que inclou partides pressupostàries per a reformes i inversions. Per poder optar a aquests fons cal, però, adoptar una sèrie de requisits, entre altres, l'aprovació d'un Pla de Mesures Antifrau. Aquest pla té com a objectiu definir les accions per evitar un mal ús dels recursos rebuts des de la Unió Europea i vetllar per a què aquests s'inverteixin de la manera més òptima.

El pla de les Franqueses s'ha aprovat al ple del mes de juny i defineix, entre altres conceptes, quan es pot produir un conflicte d'interessos, què és una irregularitat i quan podem parlar de corrupció en el si de l'administració. També inclou mesures preventives de possible frau i la creació d'una comissió de seguiment i control.

Fins ara les Franqueses opta als fons NextGenerationEu amb tres projectes: la rehabilitació del Centre de Formació d'Adults, la recuperació de les antigues casernes militars i la recuperació i naturalització de l'entorn fluvial del riu Congost, presentat al mes de març.

Arxivat a: Ajuntament
Logotip dels fons europeus NextGenerationEU
Centre de Formació d'Adults de Bellavista
Antigues casernes militars
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/08/2022 a les 12:38h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)