Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Entre 4001 i 150.000 euros de sanció pels abocaments incontrolats a zones rurals i forestals

15/06/2022

L'Ajuntament aplicarà la Llei Reguladora dels Residus de la Generalitat de Catalunya quan es tracti d'abocaments, realitzats fora de la via pública

L'Ajuntament de les Franqueses ha acordat aplicar la legislació catalana per sancionar alguns tipus d'abocaments incontrolats. A partir d'ara, tots aquells grans abocaments fora de la via pública i en medi rural o forestal seran sancionats segons l'article 75 h del text refós de la Llei Reguladora de Residus (Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol). Segons aquest article estan considerats com a greus "l'abandonament, l'abocament i la constitució de dipòsits de residus no legalitzats, si no produeixen cap perjudici pel medi ambient o no posen en perill greu la salut de les persones" i poden ser sancionats amb multes d'entre 4001 i 150.000 euros.

Amb aquest canvi, a partir d'ara s'aplicaran dues normatives pel que fa als abocaments incontrolats depenent de les seves característiques: per abocaments a la via pública, l'article 68.2.b de l'Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de les Franqueses que preveu multes de 100 a 300 euros. Per abocaments en zones rurals les sancions s'imposaran en virtut de la llei catalana.

Aquesta modificació està motivada per l'increment d'aquest tipus d'infraccions en els darrers mesos. Els darrers abocaments s'han detectat a Mil Pins, a Marata, al camí de Samalús, al carrer Pas de la Creu, al camí de la Masia de Can Noguera i Ca l'Ignasi, al Turó de les Mentides i al camí del Cementiri de Marata. En tots, se n'ha investigat la autoria i els/les responsables han estat multats i han hagut de netejar la zona. Amb el canvi de legislació aplicada, se seguirà el mateix procediment però el règim sancionador canviarà.

Arxivat a: Seguretat Ciutadana
Abocaments zones rurals 1
Abocaments zones rurals 2
Abocaments zones rurals 3
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/12/2023 a les 09:52h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)