Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es defineixen les línies d'acció del Pla Educatiu d'Entorn de les Franqueses

07/06/2022

L'objectiu és treballar l'educació de la manera més àmplia possible amb la comunitat educativa i amb altres agents del municipi

El desplegament del Pla Educatiu d'Entorn, PEE, de les Franqueses comença a prendre forma amb l'aprovació de les accions concretes i dels programes que s'hi incorporen.

El Pla Educatiu d'Entorn pretén donar resposta a les necessitats del municipi de manera integrada i comunitària, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits de la vida d'infants i joves, més enllà de l'educació formal. Per això, ara, ha definit quines són les línies d'actuació que es realitzen en col·laboració amb escoles, famílies, entitats educatives i diverses àrees de l'Ajuntament.

Què inclou el Pla Educatiu d'Entorn?

  • Representació teatral

Una acció realitzada anualment per una de les escoles d'Educació Infantil i Primària del municipi on els infants són protagonistes i compten amb la col·laboració de les famílies, dels/les mestres i d'alguna de les entitats o col·lectius de les Franqueses. El guió de l'obra sempre està relacionat amb la cultura, la història o qualsevol altre aspecte de la realitat del municipi

  • Jornada "Comença el viatge a l'escola dels grans"

Trobada anual, sempre coincidint amb els dies previs a l'inici de les jornades de portes obertes de les escoles d'Educació Infantil i Primària, amb les famílies a punt d'escolaritzar infants de "P3". Durant la jornada, els equips directius de les escoles donen informació administrativa sobre el procés de preinscripció, la documentació, el calendari...

  • Tallers d'estudi

Espai d'estudi per a l'alumnat d'Educació Primària i Secundària que busca afavorir l'equitat educativa donant servei a l'alumnat amb més necessitats de suport educatiu.

  • Acompanyament a famílies de nova arribada als centres educatius

Seguiment i acompanyament a famílies amb l'objectiu d'implicar-les en el procés d'escolarització dels infants i en el funcionament del centre. Aquest procés s'inicia des del moment de la matrícula a l'escola al mes de juny i durant el setembre.

  • Tallers afectivosexuals

Realització de tallers per a l'alumnat de 6è de Primària i per a les seves famílies en els quals es parla dels canvis físics, emocionals, mentals i relacionals durant l'adolescència. L'objectiu és anomenar i compartir aquests canvis per naturalitzar-los i viure'ls amb normalitat.

  • Xerrades a les famílies i a la comunitat educativa

Acció emmarcada dins el Projecte Fem Camí en l'Educació en Família dirigida a famílies i a persones interessades en l'educació d'infants i joves. És un espai d'informació, formació, orientació, reflexió, diàleg i intercanvi que vol respondre a preocupacions i dubtes, tot i adaptant-se a les situacions emergents.

  • Accions amb les entitats educatives

Espai d'intercanvi d'experiències i de col·laboració amb les diferents AMPA i AFA del municipi. L'objectiu és crear sinèrgies que permetin millorar i aprofitar esforços.

Arxivat a: Educació
Pla Educatiu d'Entorn de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 21/02/2024 a les 14:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)