Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Educació afectivosexual per a l'alumnat de 6è de les escoles de les Franqueses

03/06/2022

L'objectiu és ampliar-lo a altres cursos i etapes educatives

Les 5 escoles d'Educació Infantil i Primària han participat durant el mes de maig en les sessions d'educació afectivosexual organitzades per l'Ajuntament a través del Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones i de l'àrea d'Educació.
L'activitat ha estat dirigida a l'alumnat de 6è de Primària i ha consistit en una xerrada-taller sobre sexualitat i afectivitat a càrrec de professionals especialitzades en sexualitat, en comunicació i en gènere.

L'objectiu és fomentar el coneixement de la sexualitat com a eina principal per a la prevenció i per a l'abordatge dels sexisme des de la perspectiva de gènere. Per fer-ho, es fomenta la interseccionalitat (visió transversal de les diverses categories socials que poden generar formes de discriminació o desigualtat) i del respecte a la diversitat. També es potencia l'adquisició d'habilitats per expressar els límits i els desitjos, i evitar experiències sexuals no desitjades. En concret, a través d’aquest taller es pretén aprofundir en l’anatomia íntima i genital a través de l’expressió creativa, assenyalant l’autoexploració com a font de plaer i descoberta.

La valoració dels tallers és molt positiva, tant per l'alumnat com per als equips docents, i ja es treballa per poder-los ampliar a altres grups classe durant els propers cursos.

Aquesta activitat forma part del Pla Educatiu d'Entorn de les Franqueses dins la línia d'actuació Creació de xerrades o tallers sobre la prevenció de violències per a tota la comunitat educativa.

Arxivat a: Educació
Tallers afectivosexuals
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2022 a les 14:15h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)