Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Primers ajuts municipals per a la millora de l'accessibilitat en l'interior dels habitatges

02/06/2022

L'Ajuntament destina 200.000 euros a garantir les condicions de seguretat i accessibilitat en els domicilis de gent gran i persones amb discapacitat i mobilitat reduïda

L’Ajuntament de les Franqueses és conscient que la rehabilitació és una eina clau per lluitar contra les desigualtats i millorar la qualitat de vida de les persones. Per això, ha obert una nova línia d'ajuts, la primera concessió de subvencions municipals per a la millora de l'accessibilitat en l'interior dels habitatges amb una partida de 200.000 euros per a realitzar una adequació funcional.

Qui pot sol·licitar els ajuts?

Totes aquelles persones que tinguin 65 anys o més i/o tinguin reconegut i en vigor un grau de discapacitat igual o superior al 33% i amb barem de mobilitat reduïda positiu, o un grau de discapacitat reconegut superior al 65%.

La persona sol»·licitant ha de ser la propietària, usufructuària o arrendatària de l’habitatge objecte de l’arranjament i estar-hi empadronada. En cas que la persona sol·licitant sigui l’arrendatària o la usufructuària, haurà d’aportar l’autorització de la persona propietària de l’habitatge per a la realització de les obres d’arranjament.

Quines actuacions es subvencionen?

• Intervencions que millorin la mobilitat i facilitin les activitats d'higiene personal en les cambres higièniques; substitució de la banyera per dutxa, eliminació de graons, redistribució d'aparells sanitaris, instal·lació de productes de suport (agafadors, barres...), substitució d'aixetes i ampliació i/o canvi de sentit d'obertura de portes o col·locació de portes corredisses.

• Intervencions que millorin la mobilitat a la resta de l'habitatge com; instal·lació d'ajudes a tècniques (agafadors, barres...) i ampliació i/o canvi de sentit d'obertura de portes o col·locació de portes corredisses.

Quins requisits ha de complir l'habitatge?

L'habitatge ha de ser residència habitual i permanent de la persona beneficiària i ha d'estar ubicat dins del municipi de les Franqueses del Vallès. Les actuacions de millora de l'accessibilitat i mobilitat en l'interior dels edificis no es poden haver iniciat abans de la publicació d'aquesta convocatòria.

Quin és l'import dels ajuts?

L'import màxim de les subvencions serà del 80% del cost subvencionable de l'actuació, si bé no podrà superar un màxim de 1.600 euros per habitatge i sol·licitud. Aquesta quantitat podrà ampliar-se fins al 100% del cost subvencionable de l'actuació amb un màxim de 2.000 euros per habitatge i sol·licitud en els casos en que la persona sol·licitant acrediti una situació de vulnerabilitat econòmica, que haurà d'acreditar-se mitjançant informe favorable de l'àrea de Polítiques Socials de l'Ajuntament de les Franqueses.

Com i fins quan es pot demanar?

El termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació serà de 4 mesos a partir de l'endemà de la publicació de les bases de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.Facilitarem tota la informació, la documentació i les bases d’aquests ajuts un cop realitzada la publicació al BOPB.

Les sol·licituds es podran presentar presencialment al Servei d'Atenció a la Ciutadania (ctra. de Ribes, 2) demanant cita prèvia al 938 467 676 i telemàticament a la seu electrònica.

Com saber si s’ha atorgat la subvenció

L’Ajuntament notificarà la resolució com a màxim 4 mesos després de finalitzar el període de presentació de sol·licituds. Les persones interessades podran entendre desestimada la seva sol·licitud per silenci administratiu, és a dir, en cas que el consistori no notifiqui cap resolució. Es veuran beneficiades aquelles sol·licituds que obtinguin major puntuació en el procés de concurrència competitiva.

Execució, condicions i terminis de les obres

Les obres s’hauran de començar en el termini màxim d’un mes a comptar des de la data de la notificació de la concessió de la subvenció, i s’han d’executar dins del termini màxim de 12 mesos.

Arxivat a: Habitatge
Cartell ajuts a l'accessibilitat a l'interior dels habitatges
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2024 a les 14:09h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)