Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament porta a debat la implantació d’energies renovables en sòl no urbanitzable

25/05/2022

Després de la suspensió durant un any de les llicències, ara es treballa en la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana

L’Ajuntament de les Franqueses treballa en la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana amb l’objectiu de regular les condicions per a la implantació d’instal·lacions de producció d’energies renovables en sòl no urbanitzable. El mes de juliol de 2021, el ple va aprovar suspendre durant un any les llicències d’instal·lació d’aquest tipus d’instal·lacions. Aquesta suspensió, però, té una vigència de 12 mesos i ara s’ha de regular mitjançant una modificació puntual del PGOU. Una decisió que ve motivada per les contradiccions de l’actual pla i el Decret Llei 16/2019, de 26 de novembre, de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls d’energies renovables. De fet, l’any passat aquest decret i el fet que el pla de les Franqueses no especifiqui cap criteri sobre aquest tipus d’usos va permetre que la Generalitat donés el vist-i-plau a una empresa privada per instal·lar un parc fotovoltaic en uns terrenys de regadiu de Marata. Una iniciativa que va quedar paralitzada per a suspensió aprovada per ple al juliol.

Per tal d’avançar en aquesta modificació del PGOU i comptar amb l’opinió i les aportacions de col·lectius del municipi, l’Ajuntament de les Franqueses ha organitzat aquest dimarts a la tarda, a l’Espai Can Prat, una jornada de participació oberta a les entitats del municipi. En total, hi han assistit representants de cinc entitats (AVV Sant Mamet Corró d’Amunt, Salvem Corró d’Amunt, Associació Sal Fòrum Ciutadà, AEP Les Franqueses i Centre Cultural de Marata), que s’han reunit en un primer moment amb el regidor d’Urbanisme, Jordi Ganduxé, la regidora de Medi Ambient, Sònia Tena, i la regidora de Participació, Montse Vila. Després de la presentació, l’equip tècnic de la trobada ha escoltat les propostes dels assistents i han recollit totes les aportacions vinculades a la protecció del territori i, fins i tot, a la sobirania alimentària que aniria lligada a com afectaria a les zones agrícoles la col·locació d’aquest tipus d’instal·lacions.

Ara aquestes aportacions s’afegiran a una diagnosi que es presentarà al Consell de la Pagesia que se celebrarà la setmana vinent per tal que els participants també presentin les seves propostes. Tot aquest contingut servirà finalment per preparar la proposta definitiva de regulació de la implantació d’energies renovables en sòl no urbanitzable al municipi.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Sessió participativa sobre energies renovables
Darrera actualització d’aquest contingut: 31/05/2023 a les 14:43h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)