Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses disposarà d'un Servei d'Atenció Integral Local per a les persones LGBTI

17/05/2022

Avui, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Al juny de l'any 2020 el Ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat l'adhesió de les Franqueses a la Xarxa de Municipis LGTBI, Pobles i Ciutats per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. Aquest acord ha suposat, entre d'altres, el compromís del municipi per articular respostes preventives davant actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia. Des d'aleshores, es treballa per a la visibilització i atenció a aquest col·lectiu amb activitats específiques i amb la commemoració de dates assenyalades com el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, o el 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+, amb la bandera irisada onejant al balcó o amb la il·luminació de l'Ajuntament. I per això també, en uns mesos, es comptarà amb una nova eina per aconseguir aquest objectiu: el Servei d'Atenció Integral per a les persones LGBTI (SAI) en coordinació amb la Generarlitat de Catalunya.

El futur SAI de les Franqueses té com a objectius:

  • Oferir un servei d’atenció comarcal/local (SAI comarcal/SAI local) de proximitat per a les persones LGBTI i aquelles que s’adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.
  • Donar una atenció integral i de qualitat a les persones LGBTI fent un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i llurs necessitats.
  • Facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials, per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos.
  • Sensibilitzar a la població del municipi de l’existència de persones LGBTI, mitjançant la difusió de la posada en marxa del servei
  • Donar a conèixer aquest servei a les persones LGBTI i a les persones que ho necessitin.
  • Donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual , identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.
  • Oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments de la població o el territori

El SAI també centralitzarà la informació sobre recursos per a persones LGBTI de les entitats i de les administracions local, de la Generalitat i de l'Estat. Atendrà i tramitarà, on s'escaigui, incidències i possibles casos de discriminació.

Arxivat a: Ajuntament
Dia Internacional contra la LGTBIfòbia
Darrera actualització d’aquest contingut: 04/07/2022 a les 13:42h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)