Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Convocatòria d'ajuts al pagament de l'IBI

05/05/2022

Les sol·licituds es poden fer entre el 12 de maig i el 5 de juliol

L'Ajuntament de les Franqueses obre el 12 de maig el període per demanar l'ajut al pagament de l'Impost sobre Béns Immobles, l'IBI. El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins a l'1 de juliol per a totes aquelles persones gravades amb aquest impost en el seu habitatge habitual.

Quins requisits haig d’acomplir?

  • Restar empadronat/da al municipi de les Franqueses del Vallès el dia 1 del mes de gener de l'any de la convocatòria de la subvenció.
  • Ser propietari/a, llogater/a (quan consti en el contracte d’arrendament que l’IBI és a càrrec de l’arrendatari) o usufructuari de l’habitatge habitual i/o figuri com a subjecte passiu de l'IBI. Hauran de coincidir necessàriament l’habitatge que constitueixi la residència habitual i el domicili on consti empadronat la persona beneficiària.
  • En el moment de la sol·licitud de l’ajut, estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament i la resta d'administracions i amb la Seguretat Social, excepte, si és el cas, les que encara estiguin en període voluntari de pagament. S’acreditarà abans de la concessió mitjançant declaració responsable expressa o mitjançant certificat acreditatiu.
  • Que els subjectes passius de l’habitatge pel qual se sol·licita l’ajut no constin com a titulars cadastrals, en tot el territori nacional, de cap altre bé immoble de caràcter urbà. S’exclourà d’aquesta restricció, únicament, la propietat d'una plaça d’aparcament i un traster o un espai similar al traster. En aquest últim cas, el valor cadastral d'aquest espai similar al traster no podrà sobrepassar els 20.110,75€.
  • Que el valor cadastral de l’habitatge no superi els 105.060€.
  • Que el nivell de renda del sol·licitant i dels que, segons el padró municipal d'habitants, convisquin amb ell, no superi les quanties següents:
Renda Unitat de Convivència   
 Membres unitat convivència  Menor o igual a
Fins a 2   16.688
Fins a 3   18.542
Fins a 4  20.397
Fins a 5 o més  23.178

Quin és l’import dels ajuts?

  • L'import màxim per a cada sol·licitud individual serà de 200 euros i mai podrà superar el 50% de la quota líquida anual de l'IBI. L'ajut és compatible amb altres ajuts atorgats per l'Ajuntament i, segons el Reial Decret Llei 9/2015, de 10 de juliol, està exempt d'IRPF.
  • En els supòsits que no es puguin obtenir les dades a través de les consultes corresponents, el sol·licitant haurà de presentar els justificants i/o certificacions que acreditin el compliment dels requisits establerts.

Com i fins quan es pot demanar?

  • El període presentació de sol·licituds i de la documentació és entre el 12 de maig i el 5 de juliol

Les sol·licituds es poden presentar presencialment al Servei d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de les Franqueses (ctra. de Ribes, 2) demanant cita prèvia al 938 467 676 i telemàticament a l'apartat de tràmits de la seu electrònica del web de l'Ajuntament www.lesfranqueses.cat. Trobareu el tràmit aquí

Arxivat a: Habitatge, Hisenda
Edificis

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)