Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La jornada “Aprèn a llegir les etiquetes dels aliments!” adverteix a la ciutadania del desconeixement de l’etiquetatge nutricional

29/04/2022

L’acte forma part del Cicle de Conferències sobre Alimentació, Salut i Consum Responsable

Un any més s'ha celebrat la jornada que organitzen conjuntament la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) i l'Ajuntament a les Franqueses i que forma part del Cicle de Conferències sobre Alimentació, Salut i Consum Responsable. La conferència d'enguany, "Aprèn a llegir les etiquetes dels aliments! NutriScore i altres informacions", ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal de Corró d'Avall i amb l'objectiu principal de proporcionar més informació a la ciutadania sobre com llegir les etiquetes dels aliments.

L'acte ha estat introduït per Salvador Domínguez, president de la UCC, i Marina Ginestí, regidora de Sanitat i Salut Pública. Seguidament, s'ha iniciat una taula rodona moderada per Neus Cruells, tècnica de Salut Pública del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i en la que han participat diversos experts en nutrició i consumició de productes alimentaris.

Un d'ells ha estat Àlex Blasco, dietista i nutricionista membre de la junta directiva de Codinucat, qui s'ha centrat en explicar els procediments de com llegir i interpretar correctament les etiquetes des d'un punt de vista nutricional. A més a més, ha fet un balanç dels pros i contres de les populars aplicacions mòbils que llegeixen etiquetes i alguns comentaris sobre el marcatge nutricional Nutriscore. També ha participat Oriol Roa, advocat i director de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, que com expert en consumició ha parlat de quin tipus d'informacions han de constar en les etiquetes des d'un punt de vista legal i ha alertat de les estratègies publicitaries que duen a terme les empreses per esquivar la normativa. Finalment, la taula rodona també ha comptat amb Clara Medina, directora de Relacions amb Associacions de Consumidors de Mercadona. Medina ha presentat el resultat d'algunes enquestes que demostren que la ciutadania no entén o no llegeix les etiquetes dels aliments que consumeix i que, per tant, els diversos actors implicats, com nutricionistes, empreses alimentàries, consumidors, etc., haurien de col·laborar per buscar estratègies més comprensibles i útils per transmetre la informació nutricional dels aliments.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
Jornada "Aprèn a llegir les etiquetes dels aliments!" 2022
Jornada "Aprèn a llegir les etiquetes dels aliments!" 2022
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2024 a les 08:31h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)