Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'Escola Colors tanca el cicle de visites escolars a l'Ajuntament

05/04/2022

L’alumnat de tercer ha simulat i han proposat fer de la plaça Major un lloc amb més joc i més esport

L'Escola Colors tanca el cicle de visites escolars a l'Ajuntament. Una vintena d'alumnes de tercer de primària ha recreat un ple municipal en el qual s'ha arribat a la decisió de fer de la plaça Major de Bellavista un espai amb més jocs infantils i amb equipament esportiu. La visita també ha servit per a conèixer la història de l'edifici i per fer una visita al despatx de l'alcalde, Francesc Colomé, qui, a més, els ha acompanyat en part del recorregut.

La plaça de l'Ajuntament ha estat el lloc on ha començat la visita. Allà, els alumnes han conegut diverses característiques de l'edifici, com que és d'estil modernista i que, en el passat, va ser una escola. També se'ls ha explicat el significat del monòlit en memòria del bombardeig de les Franqueses durant la Guerra Civil i l'estàtua descriptiva del municipi de Jaume de Córdova.

Un cop dins l'Ajuntament, al vestíbul, han conegut els tres gegants, el Marquès, la Pagesa i en Miquelet, i quin tipus de tràmits es fan en un ajuntament, com empadronaments o casaments. Seguidament, han pujat al primer pis per fer una visita a l'alcalde, Francesc Colomé, al seu despatx.

A continuació, han participat en la part més lúdica de la visita, la simulació d'un ple municipal a la pròpia sala de plens i a les mateixes cadires on seuen els regidors. Abans, però, l'alcalde ha explicat en forma de conte la vida del marquès Joan Sanpera. Arribat el torn dels infants per fer de regidors, s'han presentat setze petites millores per la plaça Major de Bellavista que després s'han agrupat en tres grans que han passat a votació. Aquestes tres propostes han estat: fer una plaça més verda amb natura; col·locar espais de joc infantil i esportiu i, deixar la plaça tal com està programant més activitats culturals que no requereixin infraestructura. Finalment, i per majoria absoluta, ha guanyat l'opció de muntar més espais de joc infantil i de posar equipament esportiu com porteries de futbol i cistelles de bàsquet. Amb aquest procés, l'alumnat ha viscut de primera mà com es prenen les decisions en un ajuntament.

Com a les visites escolars anteriors, l'alumnat ha rebut un obsequi de l'Ajuntament, una samarreta amb la marca de la mà que representa al municipi.

Arxivat a: Educació
Visita Escola Colors
Visita Escola Colors
Visita Escola Colors
Visita Escola Colors
Visita Escola Colors
Visita Escola Colors
Visita Escola Colors
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2022 a les 14:15h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)