Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Zona de Baixes Emissions a les Franqueses s'aplicarà de manera gradual i amb el mínim impacte

31/03/2022

El municipi s'adhereix a la Taula per a la Qualitat de l'Aire de Catalunya

El calendari d'aplicació de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) a Catalunya marca el 2025 com a data per implementar aquests espais als municipis de més de 20.000 habitants.

Des de l'Ajuntament, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, s'està estudiant l'aplicació progressiva i amb la mínima afectació per a la ciutadania. De fet, el municipi forma part de la Taula per a la Qualitat de l'Aire de Catalunya, un espai on les dues administracions treballaran frec a frec per adaptar la ZBE a les característiques i necessitats pròpies. L'objectiu d'aquesta taula és abordar l'aplicació de la ZBE de manera personalitzada amb cada població i adaptar les mesures de qualitat de l'aire a les seves característiques tot i acomplint la normativa.

Des de les Franqueses ja s'ha plantejat la possibilitat de tractar cadascun dels 5 pobles de manera diferent pel que fa a l'aplicació de la ZBE, ja que, l'impacte de la circulació de vehicles és radicalment diferent a Corró d'Avall i a Bellavista que a Corró d'Amunt, Llerona i Marata. També es vol prioritzar que l'afectació sobre el parc de vehicles i, per tant, sobre la renovació d'aquest tingui en compte la situació socioeconòmica de la població amb menys recursos.

Les Franqueses també ha signat la Declaració en Defensa del Dret a la Salut i a una Transició Justa. Un document on els ajuntaments i la resta d'administracions signants reiteren la voluntat de:

  • Situar els llindars de qualitat de l'aire segons els criteris recomanats per l'Organització Mundial de la Salut al setembre del 2021.
  • Treballar per la millora de la qualitat de l'aire amb totes les eines a l'abast.
  • Fer possible el dret a la mobilitat sostenible, segura i saludable amb la limitació dels elements contaminants, la millora de la xarxa de transport públic i el foment de l'ús de la bicicleta.
  • Adequar les mesures per combatre la contaminació atmosfèrica al criteri dels experts en la matèria.
  • Garantir mecanismes per tal que aquesta transició cap a economies i societats ambientalment sostenibles sigui justa, inclusiva i equitativa.

L'Ajuntament de les Franqueses també està adherit a la Declaració de Sabadell, signat durant el 2n Congrés sobre la Qualitat de l'Aire.

Podeu llegir el text de la Declaració en Defensa del Dret a la Salut i a una Transició Justa i de la Declaració de Sabadell en els documents adjunts a aquesta informació.

Arxivat a: Ajuntament
Zona de Baixes Emissions

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)