Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Es consolida el programa de benestar emocional als Centres d'Atenció Primària de les Franqueses

23/03/2022

L'equip del programa participarà activament en el grup de treball sobre salut mental sorgit des del Pla Local de Salut

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya està ampliant des de finals de 2021 els equips de salut emocional dels Centres d'Atenció Primària de Corró d'Avall i de Bellavista. Ara, l'equip de referència a les Franqueses per treballar el benestar emocional i la salut comunitària s'ha consolidat amb la incorporació d'una professional de coordinació. Aquest equip coordina totes les accions dirigiges a la promoció i a la prevenció de la salut emocional entre les persones usuàries dels CAP de les Franqueses. L'objectiu principal és la promoció i la prevenció en l'àmbit de la salut emocional, detectant i atenent a persones amb risc psicosocial per evitar problemes de salut mental o de dependències.

La feina del servei se centra en tres àmbits fonamentals:

  • La salut comunitària
  • La gestió emocional als professionals d'atenció primària
  • El programa Salut i Escola

La feina conjunta entre els Centres d'Atenció Primària i els referents de salut a nivell municipal permet fer un diagnòtic comunitari, detectar les necessitats i planificar l'atenció a la població de risc. De fet, el nou equip de benestar emocial participarà en el grup de treball sobre salut mental impulsat des del Pla Local de Salut.

El programa de benestrar emocional i salut comunitària ofereix recursos per gestionar situacions puntuals d'estrès o de malestar i és el metge de família qui deriva cap a aquest servei.

Un dels aspectes fonamental és la coordinació entre professionals dins els mateixos Centres d'Atenció Primària per a permetre una detecció precoç i evitar problemes de salut mental i dependències.

Arxivat a: Sanitat i Salut Pública
La referent del benestar emocional i salut comunitària reunida amb l'equip del CAP les Franqueses 1
La referent del benestar emocional i salut comunitària reunida amb l'equip del CAP les Franqueses 2
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)