Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’alumnat de Bellavista suggereix que es facin més activitats esportives a la plaça Major

22/03/2022

Una trentena d’alumnes de l’Escola Bellavista-Joan Camps i Giró simulen un ple municipal en la seva visita a l’Ajuntament

Aquest dimarts al matí dos grups de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró, 3r i 4rt de primària, han visitat l'Ajuntament de les Franqueses. Unes visites que serveixen perquè els infants coneguin el funcionament intern d'un consistori i puguin debatre propostes de millora al municipi amb l'alcalde, Francesc Colomé. 

El recorregut ha començat a la plaça de l'Ajuntament on han pogut conèixer detalls del passat de l’edifici i han debatut sobre les escultures que presideixen la plaça. Dins de l’edifici han visitat els gegants instal·lats al vestíbul i se'ls ha explicat quin tipus de tràmits es poden fer a l'administració.

Tot seguit, l’alumnat ha fet una visita al despatx de l'alcalde. Després d’unes ràpides preguntes i curiositats sobre el municipi, han entrat a la sala de plens, però no ho han fet per la porta principal sinó per la centenària "porta secreta" que comunica el despatx d’alcaldia amb aquest espai.

A la sala de plens, els infants han tingut l’oportunitat de veure com es prenen les decisions en un ajuntament simulant un ple municipal en què ells mateixos feien de representants municipals. En el ple, els infants han presentat propostes de millora per la plaça Major de Bellavista que havien treballat a les aules i després han hagut de votar la que consideren la millor. Les aportacions de l’alumnat s'han enfocat cap al joc i l’esport i han propostat convertir la plaça Major en un espai poliesportiu amb una pista de bàsquet, un espai per jugar al ping-pong i un rocòdrom. Una proposta que també ha agradat molt ha estat crear una zona de jocs habilitada per a persones amb diversitat funcional.

Com a les visites escolars anteriors, l'alumnat ha rebut un obsequi de l'Ajuntament, una samarreta amb la marca de municipi.

Arxivat a: Educació
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró 2
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2022 a les 14:15h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)