Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Fira Guia’t torna aquest març en format virtual

17/03/2022

Orientació i acompanyament acadèmic per a joves

La 8a edició de Fira Guia’t torna del 21 al 25 de març en format virtual per tercer any consecutiu, amb activitats previstes pels cinc dies. Es tracta d’un espai d’orientació i d’acompanyament acadèmic adreçat a la juventut del Vallès Oriental.

Específicament, s’adreça a persones en procés de finalitzar els seus estudis obligatoris i que encara dubten què volen fer després d’acabar-los. També hi ha recursos per a persones de més edat que volen cursar estudis obligatoris, per a famílies i per a professionals.

La fira és organitzada per la Xarxa TET (Transició Escola-Treball) del Vallès Oriental.

S’accedeix a Fira Guia’t al següent web: www.firaguiat.vallesoriental.cat.

Les activitats més destacades de la Fira són les següents:

Orientació educativa

Espais d’atenció individualitzada a càrrec de professionals de l’orientació educativa de la comarca. S’ofereixen dues tipologies d’atenció:

  • Orientació personalitzada. Adreçada a aquelles persones que no tenen clar què volen estudiar i els hi agradaria rebre acompanyament en el seu procés de decisió.
  • Atenció a consultes específiques. Adreçada a aquelles persones que ja saben què volen estudiar, però tenen dubtes o consultes concretes.

Xerrades i taules d'experiències joves virtuals

Programació de diferents xerrades adreçades a joves, a professionals i a famílies:

  • Taules d’experiències joves (joves): escoltem l’experiència vital de persones que en el seu dia van haver de decidir el seu futur després de l’ESO. Quins itineraris van construir? Quines opcions van escollir?
  • Xerrada “Cerca el teu mapa, troba el teu camí” (joves): posem en valor la importància de prendre decisions, posant-nos al centre, prenent consciències d’on som i cap a on volem anar i tenint sempre present que aquesta tria és un punt de partida. Comença l’aventura!
  • Xerrada “Si vols, pots! L’entorn condiciona (molt) però no determina” (joves): empoderem i motivem a les persones joves per a què agafin confiança en les seves possibilitats, sigui quin sigui el seu punt de partida, i puguin visualitzar escenaris de futur.
  • Xerrada “Com i on estudiar a fora. El món a les teves mans” (joves): aprenem sobre l’experiència d’estudiar a l’estranger com una manera de millorar el nostre bagatge formatiu o d’aprendre altres maneres d’estudiar, viure, etc. Descobrim el valor de fer una experiència de mobilitat internacional.
  • Xerrada “Per què m’haig de seguir formant?” (joves i famílies): motivem a l’alumnat jove i a les seves famílies per evitar l’abandonament escolar prematur, en un moment difícil de transició educativa. Incidirem en la importància de continuar estudiant, donarem pautes per utilitzar l’estudi com a eina de millora personal i plantejarem els diferents possibles itineraris.
  • Xerrada “Quins itineraris educatius hi ha després de l’ESO? (amb acreditació o sense)" (joves i famílies): informem sobre els itineraris educatius existents tenint en compte els diferents punts de partida (amb acreditació de l’ESO o sense) i els possibles condicionants.
  • Xerrada “Com ajudo el meu fill o filla a decidir?” (famílies): reflexionem sobre el moment vital en què es troben les persones joves i les emocions presents, compartim eines i recursos d’acompanyament en el procés de tria de l’itinerari educatiu.
  • Xerrada “Orientar en moments de crisi” (professionals): reflexionem sobre com acompanyem a les persones joves en la primera tria de l’itinerari educatiu, tenint en compte la situació de canvis constants agreujada per la crisi i posant especial atenció a les conseqüències de la Covid-19.
Arxivat a: Educació
Cartell Fira Guia't 2022
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2022 a les 14:15h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)