Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els infants de Bellavista proposen una plaça més lúdica i sostenible per Bellavista

15/03/2022

Dos cursos de primària de l’Escola Bellevista-Joan Camps i Giró han simulat un ple municipal en la seva visita l’Ajuntament

Els alumnes de tercer i quart de primària de l'Escola Bellevista-Joan Camps i Giró proposen que la plaça Major de Bellavista sigui un espai que consciencïi als infants del reciclatge i de l'alimentació saludable d’una manera lúdica. Aquesta proposta l’han fet durant la simulació d'un ple municipal, activitat que forma part de la visita anual que fan les escoles a l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès. Tot i ser una visita prevista per a estudiants de tercer de primària, s'hi han sumat també els de quart per recuperar la visita que no van poder fer l'any passat per motiu de la pandèmia.

A les deu del matí del 15 de març, l'alumnat ja estava llest a la plaça de l'Ajuntament, on ha començat la visita. En aquesta primera part del recorregut els han parlat de l'edifici centenari i de la seva història. Després, és quan han entrat al vestíbul de l'Ajuntament per conèixer als tres gegants del municipi: el Marquès, la Pagesa i en Miquelet. A més, se'ls ha explicat breument quines gestions es poden fer a l'Ajuntament.

El recorregut ha continuat amb la visita a l'alcalde, Francesc Colomé, al seu despatx. L'alcalde els ha fet preguntes sobre el municipi, els cinc pobles que el formen i quins altres municipis l'envolten. Però el que més agrada als infants quan visiten l'Ajuntament és la "porta secreta" que comunica el despatx amb la sala de plens. Sempre assenyalen la porta primera, però queden molt sorpresos en saber que dins hi ha una altra porta. Una porta que té més de cent anys i que grinyola quan s'obre.

A la sala de plens, setze alumnes s'han assegut a les cadires per fer de regidors en el que ha estat el simulacre d'un ple municipal. Com a regidors, han hagut de fer propostes de millores o de nous elements per la plaça Major de Bellavista i després votar-ne la millor. D'aquesta manera els infants aprenen de primera mà com es prenen les decisions en un ajuntament. L'alumnat ha demostrat la seva preocupació pel seu benestar i pel seu futur fent propostes que tenien en compte la sostenibilitat, el reciclatge, la seguretat ciutadana i el foment d'una alimentació més saludable. D'entre les setze propostes presentades, dues han empatat en les votacions. La primera era habilitar una zona de taules per berenar i que inclogui una zona que conscienciï sobre el reciclatge i la segona, deixar la plaça tal com és ara per continuar fent activitats com els Reis o la Festa Major.

Com a les visites escolars anteriors, l'alumnat ha rebut un obsequi de l'Ajuntament, una samarreta amb la marca de la mà que representa al municipi.

Arxivat a: Educació
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Bellavista-Joan Camps i Giró
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2022 a les 14:15h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)