Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses commemora el Dia Internacional de les Dones amb el lema "8M. No és un dia, és un dret"

08/03/2022

L'acte institucional reivindica la fi de les desigualtats per qüestió de gènere i té un record per les dones que viuen la guerra

"8M. No és un dia, és un dret" és el lema que ha centrat tots els actes del Dia Internacional de les Dones d'enguany. Una commemoració marcada també per la guerra a Ucraïna i que, durant l'acte institucional, ha volgut reivindicar la igualtat i la pau.
La regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche, ha obert la jornada amb una cita de Rosa Luxemburg "Qui no es mou, no nota les cadenes" en referència a tot allò que lliga les dones i no les permet desenvolupar-se en qualsevol àmbit de la vida amb els mateixos drets. "Les cadenes existeixen i és responsabilitat de tots i totes trencar-les" ha continuat Reche. La regidora també ha recordat que el 8M és un dia per reivindicar, lluitar, empoderar-se i acabar amb desigualtats com la bretxa salarial, la pobresa de gènere i la hipersexualització de les nenes, per exemple, i per celebrar les fites aconseguides.

L'alcalde, Francesc Colomé, ha agafat el relleu dalt l'escenari i ha parlat del lema, de que "és inconcebible que en ple segle XXI encara haguem de recordar que les dones no han de ser sotmeses a cap tipus de menyspreu pel sol fet de ser dones". Colomé ha volgut visibilitzar una vegada més la violència més subtil i estructural, aquella que està normalitzada. L'alcalde també ha recordat que les administracions "tenim l'obligació i el deure d'implementar mesures per acabar amb aquestes desigualtats".
Tant l'alcalde com la regidora han fet una crida a la pau, en referència a la guerra d'Ucraïna, i han recordat que a les guerres les dones també pateixen una violència diferent i que els seus cossos es converteixen en moneda de canvi i que d'això mai no se'n parla.

Tot seguit, els portaveus dels diferents grups municipals han llegit conjuntament el manifest del 8M (que podeu descarregar en aquesta mateixa informació). Maria Forns (SAL-CUP-Amunt), Amador Doncel (C's), Àngel Profitós (IEC-AM), José Antonio Aguilera (PSC-CP) i Montse Vila (JxLF) han acompanyat a l'alcalde i a la regidora de Feminisme i Igualtat en la lectura.
Acabada la part més institucional de l'acte, l'alumnat de l'Institut el Til·ler ha presentat la performance "No a la guerra". El jove Germán Chocero ha omplert la sala del Casal Cultural de Corró d'Avall de "Poetry Slam" i, finalment, l'artista Sígrid Amores ha presentat una peça pictòrica que ha pintat dalt l'escenari durant el desenvolupament de l'acte.

Ja podeu visitar aquí la galeria d'imatges de la jornada.

Arxivat a: Ajuntament
Acte institucional 8M 2022 07
Acte institucional 8M 2022 08
Acte institucional 8M 2022 03
Acte institucional 8M 2022 12
Acte institucional 8M 2022 05
Acte institucional 8M 2022 11
Acte institucional 8M 2022 04
Acte institucional 8M 2022 06
Acte institucional 8M 2022 02
Acte institucional 8M 2022 10
Acte institucional 8M 2022 09

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 01/07/2022 a les 12:13h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)