Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Pous canadencs per aprofitar l’energia geotèrmica a l’Aula de Natura

02/03/2022

Es tracta d’un sistema que utilitza la temperatura emmagatzemada a l’interior de la Terra

És molt probable que qui hagi passejat durant el mes de febrer pel Parc del Falgar i la Verneda hagi vist unes excavacions amb uns tubs sota a terra a prop de l’Aula de Natura. I és que les obres avancen i ja s’hi han instal·lat els pous canadencs que permetran aprofitar la temperatura emmagatzemada a l’interior de la terra. Seguint la filosofia del projecte del parc, l’Aula de Natura s’ha construït tenint en compte els principis de sostenibilitat ecològica i, per tant, d’estalvi energètic. I aquesta és la premissa que segueix ara la instal·lació de pous canadencs.

El subsòl, a certa profunditat, sempre es manté a una temperatura estable durant tot l’any. Els pous canadencs tenen com a objectiu utilitzar aquesta temperatura constant per climatitzar els edificis, proporcionant frescor a l’estiu i una reducció de fred a l’hivern. Això s’aconsegueix fent excavacions a uns metres de profunditat i instal·lant uns tubs per aprofitar l’energia geotèrmica. D’aquesta manera l’Aula de Natura disposara d’un sistema de climatització i ventilació sostenible fent servir recursos naturals.

Arxivat a: Ajuntament
Pous canadencs al Parc del Falgar i la Verneda
Pous canadencs al Parc del Falgar i la Verneda
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/07/2022 a les 12:13h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)