Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’ampliació del cementiri de Corró d’Avall un pas més a prop de fer-se realitat

01/03/2022

El nou cementiri comptarà amb un espai dedicat a la mort perinatal, gestacional i neonatal

L’ampliació del cementiri de Corró d’Avall  és cada vegada més a prop de convertir-se en una realitat al municipi. Actualment el projecte està en procés d’adjudicació del contracte d’obres amb l’objectiu d’iniciar-les abans de finalitzar aquest 2022.

El nou recinte tindrà una superfície de 1.113,70 m2 i un total de 540 nínxols, 80 columbaris i 4 nínxols per a fossa comú. A més, la nova ampliació tindrà un accés independent des de l’exterior i estarà connectada per l’interior amb el cementiri existent. El nou recinte, que es construirà en dues fases, es situarà a la parcel·la annexa a l’actual cementiri, en uns terrenys utilitzats actualment com aparcament.

Un cop finalitzada l’obra, el cementiri tindrà una superfície total de 3.438,70 m2 i disposarà també d’un espai dedicat a la mort perinatal, gestacional i neonatal. Aquest serà un espai en memòria de tots els nadons que van morir al ventre de les seves mares o al poc de néixer i que, sovint, no tenen el reconeixement que es mereixen. L’Ajuntament pretén oferir un espai de record i homenatge a les famílies que passen per la devastadora situació de perdre el bebè que estaven gestant, alhora que socialment reafirma el valor de les seves pèrdues i l’equipara al de la resta de defuncions (cosa que sovint no passa).

Actuacions anteriors realitzades al cementiri

El cementiri es va començar a construir l’any 1863 i en els darrers anys s’hi han realitzat diverses intervencions. L’any 1994 es va realitzar la primera ampliació del cementiri, ampliant el recinte en 1.158,25 m2. L’any 2014 es va realitzar la rehabilitació i millora de les cobertes dels nínxols existents, i la construcció del darrers grup de nínxols que quedava per completar. Finalment, l’any 2019 es van instal·lar 20 unitats noves de columbaris.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Ampliació cementiri de Corró d'Avall
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)