Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

«Farem un mapa de les necessitats de places per a gent gran. Hauríem d’intentar que el 50 o 60% siguin públiques a les Franqueses»

17/02/2022

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha visitat aquest dijous el terreny que es destinarà a la residència i centre de dia de Bellavista

La residència i centre de dia per a gent gran de Bellavista està cada dia més a prop d’esdevenir realitat. És en aquest sentit, que l’alcalde, Francesc Colomé, ha convidat a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, a les Franqueses per perfilar les condicions amb què es posarà en marxa aquest nou equipament. I és que la residència i centre de dia serà municipal, però cal definir quin tant per cent de les places seran concertades, públiques o privades.

En la reunió aquest matí amb l’equip de govern, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha valorat molt positivament l’esforç de l’Ajuntament per engegar un projecte de residència i centre de dia per a gent gran de titularitat pública. La consellera també s’ha compromès a fer un estudi de les necessitats de places per a gent gran a les Franqueses per establir l’acord entre l’Ajuntament i la Generalitat. «Farem un mapa de les necessitats de places per a gent gran. Hauríem d’intentar que el 50 o 60% siguin públiques a les Franqueses», ha dit Cervera. L’alcalde, Francesc Colomé, ha destacat que al Vallès Oriental hi ha dèficit de places de residència i centre de dia per a gent gran i cal que aquest projecte esdevingui realitat el més aviat possible. «Necessitem que la Generalitat ens concerti les places», ha dit Colomé. L’alcalde també ha explicat que aquest centre a Bellavista entrarà en funcionament en un màxim de tres anys. De fet, l’Ajuntament està avançant en els tràmits burocràtics per engegar les obres tan aviat com sigui possible. L’ordre del dia de la sessió plenària d’aquest mes de febrer inclou la licitació de la construcció i la gestió de la residència i centre de dia.

Durant la reunió entre la consellera i l’equip de govern de l’Ajuntament de les Franqueses també s’han tractat altres temes socials. Violant Cervera ha exposat la possibilitat d’acollir-se a Fons Europeus per promoure habitatge social al municipi. En aquest sentit, l’alcalde, Francesc Colomé, ha avançat que és necessari el lloguer social i s’ha compromès a estudiar la seva implementació al Sector R i UA21, sobretot adreçat a joves, a gent gran i a col·lectius vulnerables. La consellera també ha destacat que les Franqueses, per haver superat els 20.000 habitants, es convertirà en una àrea bàsica de serveis socials.

Després de la reunió, a la què també hi ha assistit la directora dels Serveis Territorials a Barcelona, Lluïsa Nicolau, tots i totes les representants s’han traslladat fins al terreny del carrer del Terme, núm.15, per conèixer l’espai on se situarà la residència i centre de dia de Bellavista.

Arxivat a: Ajuntament, Polítiques Socials
Visita consellera de Drets Socials, Violant Cervera
Visita consellera de Drets Socials, Violant Cervera
Visita consellera de Drets Socials, Violant Cervera
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2024 a les 15:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)