Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Escola Guerau de Liost visita l’Ajuntament

15/02/2022

Els alumnes de tercer han fet propostes per millorar la plaça de l’Ajuntament durant la simulació d’un ple

Continuen les visites escolars a l'Ajuntament. Aquest dimarts han estat els alumnes de tercer de primària de l'Escola Guerau de Liost. La ruta que han seguit inclou la plaça, la recepció de l'Ajuntament, el despatx de l'alcalde i la Sala de Plens. Com a conseqüència de la situació sanitària actual, la visita s'ha modificat respecte d'altres anys i no s'han visitat espais com l'arxiu.

La visita ha començat a la plaça de l'Ajuntament, on els infants han descobert que l'edifici té més de cent anys i que abans de ser un ajuntament va ser una escola. També s'ha explicat el significat del monòlit commemoratiu dels bombardejos durant la Guerra Civil i l'escultura que representa els cinc pobles franquesins i la seva diversitat.

Dins l'Ajuntament, a la recepció, els alumnes han quedat meravellats de conèixer als tres gegants del municipi, en Joan Sanpera, la pagesa de Llerona i en Miquelet.

A continuació, i en dos grups, els nens i nenes han passat pel despatx de l'alcalde, Francesc Colomé, i han travessat laporta centenària que connecta amb la Sala de Plens. En aquest espai, els infants han pogut conèixer de primera mà com es prenen les decisions en un ajuntament, ja que han estat ells mateixos qui s'han assegut a les cadires dels regidors i les regidores. La premissa ha estat fer propostes de canvis que es podrien fer a la plaça de l'Ajuntament. De les setze idees que han sorgit, tres han passat a la ronda de votació: fer la plaça més verda, fer una plaça dinàmica amb un escenari i jocs, i no fer-ne res. Per majoria absoluta ha guanyat la darrera opció, deixar la plaça tal com està.

Al final de la visita, s'ha donat una samarreta del municipi de les Franqueses als alumnes del Guerau de Liost com a obsequi. Fins i tot, s'han fet la tradicional fotografia amb l'alcalde des del balcó de l'Ajuntament.

Arxivat a: Educació
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Visita a l'Ajuntament de l'Escola Guerau de Liost
Darrera actualització d’aquest contingut: 31/05/2023 a les 14:43h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)