Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, a la taula de reconeixement de la DOP de l'oli de Vera del Vallès

14/02/2022

Deu municipis del Vallès Oriental i Occidental fan front comú per aconseguir una nova denominació d'origen protegida per aquesta varietat d'oli, que s'afegiria a les cinc que actualment hi ha a Catalunya

L'Ajuntament de les Franqueses i els consistoris de nou municipis més del Vallès Oriental i Occidental es reuneixen per constituir una taula que impulsi un procés per aconseguir el reconeixement oficial per a l'oli de l'olivera de Vera, una varietat de gran qualitat però encara desconeguda.

Actualment, a les Franqueses hi ha unes 951 oliveres d'aquesta varietat en 16,38 hectàrees. L'oli Vera es caracteritza per la seva durada i per baixa acidesa, fet que el converteix en un producte de gran potencial gastronòmic i culinari. A més, és un aliment ric en vitamines A, E i K que ajuda a prevenir malalties cardíaques i afavoreix la cicatrització de les ferides.

Durant la trobada, que es va fer divendres a Caldes de Montbui i on hi ha assistit la regidora d'Agricultura i Medi Ambient de les Franqueses, Sònia Tena, juntament amb alcaldes, alcaldesses i representants polítics de Caldes de Montbui, Bigues i Riells del Fai, la Garriga, l'Ametlla del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Cànoves i Samalús, Sentmenat, Sant Feliu de Codines i Santa Eulàlia de Ronçana, s'ha decidit iniciar un procés per aconseguir el reconeixement d'una nova denominació d'origen protegida (DOP) per a l'oli de Vera del Vallès, la qual s'afegiria a les cinc que actualment hi ha a Catalunya: Terra Alta, Garrigues, Empordà, Siurana i Baix Ebre-Montsià.

Arxivat a: Agricultura, Territori i Sostenibilitat
La regidora d'Agricultura i Medi Ambient Sònia Tena i representants polítics de 9 municipis del Vallès Oriental i Occidental a la trobada de divendres
Olivera centenària
Olivera mil·lenària
Darrera actualització d’aquest contingut: 01/03/2024 a les 14:36h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)