Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tornen les visites escolars a l’Ajuntament

08/02/2022

Els alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera proposen una plaça de l’Ajuntament més verda.

Es reprenen les visites guiades a l’Ajuntament de les escoles de les Franqueses. Els alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera han estat els primers en fer-ho des de que va començar la pandèmia. La visita s'ha escurçat per adaptar-se a les mesures sanitàries vigents, però s’han mantingut les activitats més divertides com conèixer els gegants o fer de regidors i regidores a la sala de Plens.

El 8 de febrer a les 10 del matí, els alumnes de tercer de primària de l’Escola Joan Sanpera ja eren a la plaça de l’Ajuntament amb ganes de descobrir la història de l’edifici o el significat de les dues estàtues que s’hi troben. Al vestíbul de l’Ajuntament han pogut descobrir quins tràmits s’hi fan i han pogut estar davant dels gegants de les Franqueses per seguir coneixent més sobre el municipi i les seves tradicions.

A continuació, els gairebé cinquanta infants s'han dividit en dos grups més reduïts per fer una breu visita a l’alcalde, Francesc Colomé, al seu despatx on han pogut parlar de les curiositats del municipi i dels 5 pobles que el conformen. Però, res ha fet més il·lusió als alumnes que la «porta secreta» del despatx de l’alcalde que porta a la sala de Plens. La porta té més de cent anys d'antiguitat.

Un cop a la sala de Plens, els alumnes han tingut l’oportunitat de fer de polítics i polítiques, seient a les cadires dels regidors/es i fent propostes per millorar la plaça de l’Ajuntament. Fer un parc o incloure-hi un carril bici han estat algunes de les propostes, però les tres propostes més destacades han estat: fer més activitats com mercats o teatres, una plaça més verda amb arbres, flors i fonts d'aigua, i deixar la plaça tal com està. Com a simulació d’un ple, també s'ha hagut de votar. La proposta més votada ha estat la d'impulsar una plaça més verda amb arbres, flors i fons d'aigua. 

Els infants han estat molt participatius i atents a les propostes dels seus companys. Com a obsequi de la visita han rebut una samarreta.

Arxivat a: Educació
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Visita a l'Ajuntament dels alumnes de tercer de l’Escola Joan Sanpera
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2022 a les 14:15h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)